Студенти ПДАУ долучилися до проведення міжнародного конкурсу студентських наукових робіт

З метою популяризації науково-дослідницької й винахідницької діяльності та розвитку творчих здібностей студентів протягом травня – червня 2024 року здобувачі вищої освіти інженерно-технологічного факультету ПДАУ взяли участь у Міжнародному студентському професійному творчому конкурсі «Аграрні науки та продовольство» за напрямом «Агроінженерія», який проводився на базі Миколаївського національного аграрного університету.

Слід зазначити, що захист проєктів відбувався іноземною мовою, що не лише продемонструвало достатній рівень володіння доповідачів англійською, а й дало їм змогу вільно спілкуватися з іноземними суддями та міжнародною спільнотою молодих науковців.

За результатами двох турів студенти Станіслав Фролов і Вадим Щипочка посіли 7-ме місце із 200 учасників та отримали диплом І ступеня за наукову роботу «Удосконалення технології обробітку просапних культур» (науковий керівник – Олександр Горбенко).

Студент Самсон Колотій разом зі здобувачем вищої освіти Опольського університету Andzrej Czernychowski посів 16-те місце та отримав диплом ІІ ступеня за наукову роботу «Технологія сушіння зерна з використанням альтернативних джерел енергії» (наукові керівники: Лапенко Тарас і Лапенко Григорій).

Організатори конкурсу відзначили переможців і висловили щиру подяку педагогічним працівникам за творчий підхід і креативність під час вибору теми проєкту, а також залучення здобувачів освіти до пізнавальної, пошукової, науково-дослідницької діяльності.

Вітаємо студентів і керівників із цим здобутком і бажаємо подальших перемог!