У ПДАУ провели квест, присвячений Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми

30 липня – день, коли ми об’єднуємось у боротьбі з одним із найжахливіших злочинів сучасності – торгівлею людьми. Освіта – це найпотужніша зброя проти незнання й обману, які часто є причиною того, що люди стають жертвами торгівлі ними. А міжнародне співробітництво дає змогу об’єднати зусилля різних країн для боротьби з цим глобальним злочином.
Благодійна організація «Світло надії» організувала для студентів квест на тему безпечної міграції та протидії торгівлі людьми. Для молоді, яка навчається в Полтавському державному аграрному університеті (@PDAU1920) та Фаховому коледжі управління, економіки та права (@acup.poltava.ua), влаштували «Квест у коробці». Захід присвячений Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми, який щорічно відзначають 30 липня.
Учасники квесту проходили в ігровій формі через ризиковані ситуації. Змагання засноване на реальних подіях, тому покликане викликати справжні емоції для посилення соціально-профілактичного впливу.
Мета квесту — сформувати знання та навички, які допоможуть долати ризиковані ситуації, пов’язані із торгівлею людьми та запобігати їм. Отриманий у квесті досвід спрямований на подолання бар’єра «зі мною такого ніколи не станеться» та усвідомлення того, що проблема торгівлі людьми є реальною.
Учасники пройшли станції, зокрема й приховані. У фіналі модераторка, ведучі та обидві команди зібралися для рефлексії. Особливість квесту полягає в тому, що досвід учасників, обговорення помилок і правильних дій важливіші за змагання.
Благодійна організація «Світло надії» організувала квест як виконавчий партнер на Полтавщині Представництва МОМ в Україні (@IOMUkraine).
ПДАУ активно працює над тим, щоб підготувати молодь до життя в глобалізованому світі. Ми надаємо нашим студентам можливість стажуватися та працювати за кордоном, забезпечуючи при цьому найвищий рівень безпеки. Свобода людини є однією з найголовніших цінностей! І ми робимо все можливе, щоб наші студенти могли реалізувати свій потенціал, не стикаючись з небезпеками сучасного світу.