У ПДАУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Охорона, профілактика та лікування домашніх тварин»

 

19 лютого до Полтавського державного аграрного університету завітав доктор ветеринарної медицини Даніель Фігель, який представляє польську ветеринарну фундацію. Під час урочистого відкриття конференції проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб зазначив, що з метою розвитку вітчизняної ветеринарної медицини ПДАУ плідно співпрацює із польською ветеринарною фундацією з 2019 року. Тоді Данієль і Кароліна Фігель передали нам три апарати ультразвукової діагностики. 
 
Ректор ПДАУ Олександр Галич повідомив, що вже з 1 вересня 2024 року на факультеті ветеринарної медицини буде введено нову освітньо-професійну програму Хвороби дрібних домашніх тварин, і наголосив на важливості підготовки кваліфікованих кадрів.
 
Президент польської ветеринарної фундації Кароліна Фігель нещодавно отримала звання "Почесний професор ПДАУ". Саме під час урочистого відкриття конференції ректор ПДАУ Олександр Галич передав її диплом Данієлю Фігелю. Пані Кароліна в онлайні висловила щиру подяку ректору ПДАУ Олександру Галичу, голові вченої ради Університету Валентині Аранчій, проректору з науково-педагогічної, наукової роботи Олегу Горбу, а також іншим членам ректорату за таку високу відзнаку. Вона запевнила, що польська ветеринарна фундація завжди буде підтримувати Україну та Киргизстан, у якому наразі вже налічується 5 контактних пунктів. 
 
Данієль Фігель презентував членам ректорату ПДАУ історію та роботу фундації з 2019 року. Він зазначив, що його головна мета — зробити так, аби було безпечно співіснувати тваринам і людям.
 
Згодом у своїй лекції він поділився зі студентами знаннями про охорону, профілактику та лікування домашніх тварин.
20 лютого Данієль Фігель провів майстер-класи з оваріогістероектомії та орхідектомії дрібних домашніх тварин. Він ознайомив студентів і викладачів із європейською методикою стерилізації дрібних домашніх тварин, особливість якої полягає у зменшенні інвазивного втручання.
 
У підсумку присутні отримали та засвоїли чимало нової інформації, що в майбутньому буде корисною для їхньої роботи. 
Віримо, що це лише початок  тривалої співпраці факультету ветеринарної медицини ПДАУ на чолі з професором Сергієм Кулиничем і польської ветеринарної фундації! 
 
Також у рамках роботи конференції представниця компанії «Purina Pro Plan» Марина Дикань розповіла про проблеми опорно-рухового апарату у собак і котів та їх профілактику завдяки дієтам Pro Plan.
 
Окремо зазначимо, що Данієль Фігель займається волонтерською діяльністю. І цього разу він подарував Університету дуже потрібний в наш час генератор.