11 березня в Полтавському державному аграрному університеті на базі навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій LOVING HUT відбувся захопливий майстер-клас із приготування веганських суші та буріто. Участь у заході взяли учні Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Полтавської міської ради та ліцею №14 «Здоров’я» Полтавської міської ради й студенти ВСП «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» і Полтавського фахового кооперативного коледжу.
Розпочав майстер-клас проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ПДАУ Олег Горб, який розповів про унікальність навчально-наукової лабораторії LOVING HUT, що є першою подібною лабораторією в Україні. Він наголосив, що це місце, де студенти можуть опановувати сучасні технології приготування веганських страв, використовуючи новітнє обладнання та різноманітні рослинні інгредієнти.
Завідувачка кафедри харчових технологій ПДАУ Ніна Будник детальніше розповіла про програму майстер-класу та його практичну користь. Вона зазначила, що студенти спеціальностей 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа мають чудову можливість поглибити свої знання та навички на базі цієї сучасної лабораторії.
Особливістю майстер-класу стало його проведення англійською мовою, що дало змогу його учасникам не лише навчитися готувати веганські страви, але й удосконалити свої мовні навички. У цьому їм допомагали студентки спеціальності 035 Філологія, які забезпечували комфортну комунікацію між учасниками майстер-класу.
Учасники майстер-класу не лише спостерігали, але й активно долучалися до процесу приготування веганських суші та буріто. Вони дізналися про секрети приготування цих популярних страв, а також відмінності між японськими та корейськими суші.
Також присутнім на цьому майстер-класі був шеф-кухар готельно-ресторанного комплексу Selena Family Resort (м. Черкаси) Артем Триколенко, який після проведення власного майстер-класу на кафедрі харчових технологій з цікавістю долучився до приготування веганських страв.
Майстер-клас у ПДАУ став чудовою можливістю для його майбутніх студентів познайомитися з веганською кухнею, навчитися готувати смачні та корисні страви, а також розширити свої знання про світові кулінарні традиції.