Участь представників ПДАУ у другій міжнародній Twinning- конференції

Голова вченої ради Полтавського державного аграрного університету професор Валентина Аранчій і доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування ПДАУ Людмила Чіп беруть участь у роботі другої міжнародної Twinning- конференції «Роль університетів у повоєнній відбудові України»,
яка відбувається 4—5 липня у м. Варшава (Польща). Мета конференції — допомога українським закладам вищої освіти.

Під час свого виступу Валентина Іванівна зазначила, що Полтавський державний аграрний університет у звітному році продовжив брати участь в ініціативі «Єднання» (UK-Ukraine Twinning Initiative (Ініціатива побратимства України)), яку координують британська консалтингова компанія Cormack Consultancy Group і Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту за підтримки організації «Університети Великої Британії». У рамках ініціативи проведено академічну мобільність з партнерським університетом Лестера студентів ПДАУ, викладачі Університету пройшли курс навчання відповідно до програми ЕАР (English for academic purposes (Англійська для академічних цілей)), а також було здійснено багато інших ініціатив.

До подальшого поглиблення співпраці в рамках ініціативи залучено всі факультети та інститути Університету. Перелік ініціатив для спільних досліджень оперативно доповнюється новими пропозиціями, організується співпраця науково-педагогічних працівників нашого та партнерського університетів.

Під час вечірнього прийому в Посольстві Великої Британії у м. Варшава представники ПДАУ провели низку важливих зустрічей, зокрема з ректором Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександром Самойленком, проректором Сумського національного аграрного університету Юрієм Даньком, консультантом з комунікацій Україно-Британської бізнес-ради – UCC Ашлі Гудоллом і багато інших.

Представники сфери вищої освіти Великої Британії захоплюються нашою стійкістю під час війни. Вони радіють з того, що мають змогу долучитися до двосторонньої кооперації між Україною та Великою Британією.

Інтеграція ПДАУ до європейського освітньо-наукового простору – це не тільки зростання кількості проєктів у сфері освіти та науки, це ще й світоглядні зміни, що стосуватимуться всіх аспектів життєдіяльності Університету та кожного з нас. Визначне в цій співпраці — це довгострокова стратегія, що є надзвичайно цінним.

Дякуємо Великій Британії за підтримку! До перемоги — разом!