«Вчитися ніколи не пізно» – реалізуємо європейський досвід

За ініціативи керівника відділу дорадництва Курилко Вікторії Олексіївни на ТРК «Лтава» відбулися чергові теледебати на тему «Освіта впродовж життя: можливості та перспективи розвитку». Вікторія Олексіївна запросила також в якості експертів представника dvv - International в Полтавській області пані Киященко Г. В. та голову ради Університету третього віку (м. Кременчук) пані Прохнич З.В.

Під час телешоу Вікторія Олексіївна наголосила на можливостях надання дорадчих послуг на базі Полтавської державної аграрної академії сільськогосподарським товаровиробникам 5 областей України, а також акцентувала увагу на можливостях, як молоді так і людей поважного віку, навчатися на заочному відділенні Полтавської державної аграрної академії.

Під час запису програми (зліва на право) ведуча токшоу ВІдверто про Світла маркіна, Вікорія Курилко, Ганна Киященко, Зінаїда Прохнищ

Вона розповіла також, що ПДАА виступає ініціатором запровадження системи неформальної освіти в Полтавській області. На доказ цього навела приклад проведення наприкінці минулого року в академії Тижня неформальної світи, присвяченому 40-річчю Інституту післядипломної освіти та дорадництва. Ще тоді, на підставі захоплених відгуків учасників було зроблено висновок про доцільність розвитку неперервної освіти, як для людини зокрема, так і для суспільства в цілому. Адже, за останні десятиліття кардинально змінилася система генерації й передачі знань, а їх обсяг багаторазово зріс. Сьогодні не можна за один раз, навіть за 5 або 6 років, підготувати людину до професійної діяльності на все життя. Нині щорічно обновляється близько 5% теоретичних і 20% професійних знань. До того ж, освіта дорослих сприяє підвищенню рівня зайнятості населення, збільшує його доходи, покращує рівень здоров’я, сприяє зростанню рівня добробуту та самореалізації, зменшує рівень злочинності.

Наприкінці програми Вікторія Олексіївна закликала телеглядачів Полтавської області навчатися і здобувати формальну і неформальну освіту на базі Полтавської державної аграрної академії.

Матеріал підготував менеджер по рекламі Березницький К.В.