Відділ міжнародних зв’язків завершив навчання у межах 18-місячного навчального курсу

 

2 червня 2023 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся 3-й заключний тренінг у межах 18-місячного навчального курсу «Управління інтернаціоналізацією та німецько-українським академічним співробітництвом», який розробив Міжнародний офіс (IO) Університету Лейбніца в Ганновері (LUH) у межах Програми DAAD.

У рамках курсу начальниця відділу міжнародних зв’язків ПДАУ Тетяна Капіталова мала змогу працювати над проєктом інтернаціоналізації у своєму університеті, який відповідає інституційним цілям.

У рамках проведення заходу учасники 2-ї когорти, до якої увійшли 16 представників вітчизняних ЗВО з усіх регіонів України, презентували найкращі практики та висвітлили проблеми впровадження проєктів за тематичними напрямами: інтернаціоналізація, розвиток навичок, розбудова потенціалу, стратегія інтернаціоналізації та академічна мобільність.

Крім того, випускники проєкту створили «Професійну мережу менеджерів освіти та науки України» (PNRM), яку вже визнали міжнародні експерти. Головна мета PNRM – об'єднати менеджерів вищої освіти та науки з різних регіонів України задля ефективної співпраці, реалізації освітнього та наукового потенціалу, налагодження взаємодії національних і міжнародних мереж.