Відзначення наукової роботи студентки спеціальності Харчові технології ПДАУ

На базі Державного торговельно-економічного університету (м. Київ) відбувся ІV Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».

Від Полтавського державного аграрного університету була представлена наукова робота студентки 4 курсу спеціальності Харчові технології Тетяни ГНУЧІ «Удосконалення технології хліба пшеничного за рахунок використання ламінарії слані» (наукова керівниця – к. т. н., доцентка Євгенія ХМЕЛЬНИЦЬКА).

Положенням про конкурс було передбачено його проведення за два етапи. Успішно подолавши І етап конкурсу, наша студентка брала участь у фіналі конкурсу, який відбувся 26 квітня 2024 року. Участь у фіналі передбачала публічний захист (відеоконференція у дистанційному форматі) своєї наукової роботи та оцінювання роботи конкурсною комісією.

Метою наукової роботи Тетяни ГНУЧІ було розроблення рецептури хліба пшеничного з використанням нетрадиційної сировини для хлібопечення (ламінарії слані), виготовлення дослідних зразків і дослідження їх якості. Отримані результати досліджень свідчать про можливість використання ламінарії слані для виготовлення хліба пшеничного функціонального призначення.

Конкурсна комісія високо оцінила наукову роботу Тетяни ГНУЧІ. За участь у конкурсі студентка отримала диплом ІІ ступеня.