Вручення сертифікатів студентам факультету ТТП за результатами проходження закордонної практики в Італії

5 грудня 2024 року до Полтавського державного аграрного університету вже вкотре завітав Паоло Брешіа, президент Асоціації UCM – Italy («Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія»), в рамках договору про співпрацю між ПДАУ та Асоціацією UCM – Italy. Цього разу метою візиту було вручення сертифікатів про проходження закордонної практики здобувачам вищої освіти факультету технологій тваринництва та продовольства.
 
Зі вступним словом до присутніх звернулися декан факультету Світлана Усенко та завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник, які привітала всіх учасників з успішним завершенням практики та з початком нового етапу співпраці Університету та Асоціації, зазначали про вагомість закордонних практик і стажувань.
 
Паоло Брешіа вручив сертифікати студентам, які успішно пройшли літню практику на базі харчових підприємств і закладів гостинності Італії. Зокрема сертифікати отримали Анна Ольшницька, Таїсія Борблик, Олександра Зінченко, Софія Кочубей, Арина Васильєва, Оксана Закора, Станіслава Буряк. На заході були присутні викладачі кафедри харчових технологій, представники міжнародного відділу Олена Смірнова та Яна Радіонова. Всі присутні привітали студентів зі здобутками, побажали успіхів у навчанні та висловили сподівання, що набутий досвід практичної діяльності буде корисним у майбутній професійній діяльності.
 
До привітань долучився і Паоло Брешіа з командою, який також повідомив, що з січня місяця розпочинаються курси з вивчення італійської мови, а з лютого розпочнеться новий сезон майстер-класів у Полтавському державному аграрному університеті, які спрямовані на підготовку сучасних фахівців у галузях харчової промисловості, готельно-ресторанної індустрії, туризму та рекреацій. Учасники майстер-класів зможуть опанувати особливості приготування італійської пасти та соусу з томатів і матимуть змогу порівняти смакові якості пасти, виготовленої власноруч, із пастою, яку виробляють італійські підприємства з виробництва макаронних виробів, та ознайомитись із тонкощами сервірування та виготовлення італійської піци.
 
Усі учасники зустрічі отримали приємні враження та сподівання на подальшу тісну співпрацю.