Випуск бакалаврів

#Випуск 2024

 

26 червня в Центрі культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади відбулася зворушлива й урочиста подія – урочистий випуск бакалаврів усіх навчально-наукових інститутів і факультетів і магістрів ветеринарної медицини 2024 року ПДАУ. Цього року омріяні дипломи отримало 976 талановитих, амбітних і наполегливих випускників.

 

Позаду у випускників кілька років наполегливої праці, лекцій, безсонних ночей перед екзаменами та захоплюючих наукових досліджень. Роки навчання були наповнені не лише здобутками й перемогами, але й випробуваннями та труднощами. Проте завдяки своїй стійкості, цілеспрямованості та жазі до знань випускники ПДАУ 2024 року гідно подолали всі перешкоди та отримали жадані дипломи.

 

Перед початком урочистої частини присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, відвагу й самовідданість героїв-воїнів. У непростий для нашої країни час ми щодня дякуємо нашим захисникам за мужність, героїзм і незламність духу! Станом на сьогодні загинуло близько 30 студентів і випускників нашого університету. Разом з іншими 976 студентами мали б також одержати свій диплом студент навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології Владислав Підлісний і студент навчально-наукового інституту економіки, управління права та інформаційних технологій Данило Новіков, які загинули, героїчно захищаючи нашу країну.

 

Урочисту церемонію відкрив ректор ПДАУ Олександр Галич, який зазначив, що в цей день випускники отримали не просто документ, а ключ до успішного майбутнього. Диплом є свідченням здобутих знань, наполегливої праці та стійкості. Він побажав випускникам міцного здоров’я, добробуту та якнайповнішої самореалізації, а також згадав про тих студентів, які так і не змогли отримати свій диплом, адже поклали своє життя за перемогу України.

 

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Антон Чубенко зазначив, що для випускників цей день – важливий крок на шляху до самореалізації та побудови свого успішного майбутнього. Він побажав кожному з них знайти своє місце в житті, гідно нести звання випускника Полтавського державного аграрного університету та примножувати його славу своїми досягненнями.

 

Заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Тетяна Бардіна, зазначила, що вона теж випускниця Полтавської державної аграрної академії, і жодного разу не пошкодувала про свій вибір. Побажала випускникам здоров’я, віри в себе, у свої сили та у перемогу України, а також не боятися брати на себе відповідальність, адже майбутнє країни у їхніх руках.

 

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко подякував випускникам, які здобули знання у ПДАУ, викладачам Університету, які дають студентам той надзвичайно високий рівень освіти, який допоможе їм досягти омріяних цілей. Він побажав їм щастя, здоров’я, наснаги та мирного неба.

 

Далі відбулася урочиста церемонія вручення дипломів. Цю почесну місію виконали ректор ПДАУ Олександр Галич, декани факультетів — ветеринарної медицини Сергій Кулинич, технологій тваринництва та продовольства Анатолій Шостя, інженерно-технологічного Олександра Біловод, обліку та фінансів Олександр Безкровний, директор навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології Микола Маренич і директор навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Дмитро Дячков.  Вони, наповнені гордістю за своїх випускників, вітали їх з отриманням дипломів, щиро бажаючи їм подальших звершень і плідної реалізації здобутих знань.

 

Вручення дипломів супроводжувалося виступами народного ансамблю сучасної пісні «MAL-A-XIT», народного ансамблю сучасного танцю «A.D.V.A.N.C.E.», збірної команди гумору ПДАУ «Світло», а також випускниці факультету ветеринарної медицини Ілони Влох, яка спільно зі студенткою ННІ ЕУПІТ Даровською Юлією та народним ансамблем сучасного танцю «A.D.V.A.N.C.E.» виконала фрагмент з рок-опери «Mozart».

 

Попри те, що частина урочистої церемонії випуску припала на період відключення електроенергії, під час перемикання живлення на генератор, випускники та їхні гості, одночасно увімкнувши ліхтарики на своїх телефонах, заспівали «Ой у лузі червона калина», створивши феєричне сяйво, яке символізувало незгасне світло знань і надії. Цей зворушливий момент став яскравим свідченням єднання та стійкості українського духу присутніх.

 

Урочистий захід завершив виступ відомого українського гурту «Діти Фрістайлу».

 

Нехай цей день стане для випускників 2024 року не лише завершенням важливого етапу в житті, але й впевненим кроком до нових звершень та амбітних цілей! Сьогодні вони – це потужні кадри, що готові підкорювати нові вершини, творити інновації та майбутнє нашої країни.

Нехай кожен їхній крок буде впевненим, а мрії — здійсненними!

 

Вітаємо вас, дорогі випускники!

 

Всі фото із заходу>