Виробничий польовий семінар у Полтавській державній с.-г. дослідній станції ім. М. І. Вавилова Інституту свинарства і АПВ НААН

30 травня 2024 року науково-педагогічні працівники ННІ АСЕ взяли участь у виробничому польовому семінарі 
 
на тему: «Інновації в рослинництві: пріоритетні напрямки розвитку та показники ефективності впровадження» у 
Полтавській державній с.-г. дослідній станції ім. М. І. Вавилова Інституту свинарства і АПВ НААН
 
 
Мета семінару: вдосконалення професійної підготовки шляхом поглиблення і розширення професійних знань, умінь і навичок, набуття досвіду із застосування інноваційних технологій в галузі рослинництва.
Завдання:
  
  • розв’язувати широке коло проблем та задач у процесі вирощування сільськогосподарських культур шляхом розуміння їх біологічних особливостей та використання як теоретичних, так і практичних методів.
  • розробляти та застосовувати екологічно безпечні; економічно ефективні та енергозберігаючі технології вирощування сільськогосподарських культур.
  • оделювати та гармонізувати технології вирощування сільськогосподарських культур на основі використання сучасних сортів і гібридів, біологізованих систем захисту рослин, обробітку ґрунту, удобрення та інноваційних технічних рішень для агроформувань регіону з різним рівнем ресурсного забезпечення.

     

Постійна взаємодія викладачів Полтавського державного аграрного університету з фахівцями-виробничниками, в тому числі і стейкхолдерами, є взаємовигідною і корисною як для виробництва, так і для удосконалення освітньо-професійних програм закладу вищої освіти.