Засідання вченої ради Полтавського державного аграрного університету

 

28 травня 2024 року в Полтавському державному аграрному університеті відбулося чергове засідання вченої ради, на якому було розглянуто ряд важливих питань стосовно його діяльності. Засідання очолила голова вченої ради професорка Валентина Аранчій, яка ознайомила присутніх із порядком денним і регламентом роботи.

 

Роботу засідання було розпочато із нагородження працівників Університету.  Грамотою Міністерства освіти і науки України було нагороджено ректора ПДАУ Олександра Галича, Почесною грамотою Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА – асистентку кафедри землеробства і агрохімії ім. В. І. Сазанова Віру Воропіну, Подякою  Міністерства освіти  і науки України – начальницю науково-дослідного сектора Ілону Яснолоб, а Грамотою ректора ПДАУ – завідувачку кафедри публічного управління та адміністрування Тамару Лозинську.

 

Потім відбулося вручення атестата доцента

• Карунній Тетяні Іванівні, доцентці кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького;

• Рибальченко Анні Михайлівні, доцентці кафедри селекції, насінництва і генетики;

• Олійник Аліні Сергіївні, доцентці кафедри  менеджменту ім. І. А. Маркіної;

• Токуєвій Наталії Володимирівні, доцентці кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін.

Грамотами ректора ПДАУ було також нагороджено інженера-програміста Антона Чигрина та учасників таких мистецьких колективів, як:

• Народний ансамбль сучасної пісні «MAL-A-XIT» (художня керівниця Софія Курбацька);

• Колектив сучасного естрадного танцю «A.D.V.A.N.C.E.» (художня керівниця, хореограф Олена Калиахметова);

 • Народний аматорський колектив народного танцю «ЯРИНА» (художня керівниця, хореограф Анна Денисенко);

• Народний фольклорний ансамбль «МАЛАНКА» (керівниця заслужений працівник культури України Юлія Глущенко);

• Студія гумору (керівник Владислав Стеблівський).

 

Голова Ради молодих вчених Станіслав Ковальчук доповів про результати конкурсу «Кращий молодий науковець року» 2023 року. Його переможницею стала Анна Рибальченко, доцентка кафедри селекції, насінництва і генетики, яку було нагороджено Грамотою ректора ПДАУ.

 

Під час засідання присутні заслухали доповіді відповідно до порядку денного. Директор навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Дмитро Дячков доповів про результати освітньої та наукової діяльності інституту за 2022/2023 навчальний рік.

 

Керівниця навчально-наукового центру забезпечення освітньої діяльності та якості освіти Людмила Шульга розповіла про моніторинг заходів щодо підвищення якості вищої освіти в Університеті.

 

Начальник навчального відділу Андрій Дорошенко доповів про затвердження навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів денної та заочної форм навчання (набору 2024 року) та робочих навчальних планів, про затвердження графіків навчального процесу здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів денної та заочної форм навчання Полтавського державного аграрного університету на 2024/2025 навчальний рік, а також про затвердження переліків вибіркових (міжфакультетських, факультетських, фахових) навчальних дисциплін для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів (набору 2024 року) Полтавського державного аграрного університету.

 

Керівник дорадчої служби Олександр Глазов розповів про створення асоціації випускників Полтавського державного аграрного університету різних років з метою об’єднання їхніх зусиль для його розвитку, збереження його традицій і духовних цінностей, а також захисту законних соціальних, економічних, творчих та інших інтересів своїх членів.

 

Наприкінці засідання ректор ПДАУ, заступник голови вченої ради Олександр Галич оприлюднив низку важливих питань, вирішення яких підтримали її члени.

 

Дослідницький дух і вірність традиціям стануть незмінними рушіями успіху Полтавського державного аграрного університету на шляху до нових вершин!