Навчальна практика «Основи фахової діяльності»

Із 27 червня до 15 липня 2022 року здобувачі вищої освіти 1 курсу ступеня вищої освіти бакалавр освітньо-професійної програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва проходили навчальну практику «Основи фахової діяльності» (викладачі Богдан Шаферівський, Іван Желізняк, Оксана Кравченко). Студенти під час навчальної практики ознайомились із змістом та завданнями дисциплін циклу професійної підготовки технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва; з фаховими компетенціями, які повинен мати технолог з виробництва і переробки продукції тваринництва, необхідними практичними вміннями та навичками; з породами сільськогосподарських тварин і птиці, які складають основу генетичних ресурсів України і світу; із основними показниками продуктивності різних видів сільськогосподарських тварин та методами їх визначення; із біологічними особливостями різних видів сільськогосподарських тварин; із формуванням розуміння про закономірності передачі спадкової інформації і мінливості ознак у сільськогосподарських тварин; з особливостями застосування сучасних методів молекулярної генетики у тваринництві; із класифікацією та характеристикою кормів, їх хімічним складом; з основами відтворення різних видів сільськогосподарських тварин; із основними технологіями і технологічними процесами по виробництву та переробці продукції тваринництва; із організацією первинної обробки молока на молокопереробних підприємствах та виробництва окремих видів молочної продукції; з асортиментом виробів із м’яса сільськогосподарських тварин.

      

   

Під час навчальної практики студенти мали можливість поспілкуватися з стейкхолдером ТОВ АПК «Докучаєвські чорноземи», Драчко Тетяною, яка працює на посаді техніка штучного осіменіння свинокомплексу.

Студентам була представлена інформація щодо:

  • методів одержання сперми сперми;

  • оцінки якості;

  • осіменіння свиноматок. 

Організацію первинної переробки молока на молокопереробних підприємствах та виробництва окремих видів молочної продукції представила начальник зміни ПрАТ «Міськмолокозавод».