Між головою сільської ради (солтисом) с. Гробнікі Павлом Бучеком і головою Нехворощанської територіальної громади Полтавської області Віктором Дубовичем було укладено угоду про співпрацю за сприяння ПДАУ

 

4 квітня 2023 року в рамках проєкту Еразмус+ за напрямом Жан Моне «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України» за № 101085535, який реалізується на кафедрі гуманітарних і соціальних дисциплін, між головою сільської ради (солтисом) с. Гробнікі Павлом Бучеком і головою Нехворощанської територіальної громади Полтавської області Віктором Дубовичем було укладено угоду про співпрацю за сприяння Полтавського державного аграрного університету. Село Гробнікі має давню історію, назва якого походить від ордену мальтійських лицарів — Ордену Святого Гробу Господнього.
 
Сторони детально обговорили особливості функціонування громад, спільні та принципово відмінні риси діяльності, адже в Республіці Польща  солтис — це виборна посада, на відміну від голови невеликого старостинського округу в Україні. 
 
Сторони домовилися про співпрацю на майбутнє і, зокрема, про новий візит представників української Нехворощанської ТГ з метою вивчення особливостей функціонування освітніх і медичних закладів.
Також делегація від ПДАУ та Нехворощанської ТГ зустрілася в ратуші з бургомістром м. Ґлубчице Адамом Крупою, відвідала музей міста та залу ратуші, де було організовано прийом біженців з України в перші місяці війни.
 
Висловлюємо вдячність польським колегам за теплий прийом, змістовну спільну роботу та підтримку українців.