Підсумки проведення І Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Нові технології та обладнання харчових і переробних виробництв»

19–20 квітня 2023 року в Полтавському державному аграрному університеті на кафедрі механічної та електричної інженерії інженерно-технологічного факультету відбулася І Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Нові технології та обладнання харчових і переробних виробництв».

У конференції взяли участь 54 науковці 10 провідних закладів вищої освіти України з Києва, Львова, Дніпра, Умані, Харкова, Кропивницького, Полтави та представники виробництва – Полтавського ливарно-механічного заводу. Доповіді стосувалися питань розроблення нових і вдосконалення наявних технологій та обладнання харчових і переробних виробництв.

Під час відкриття конференції із вітальним словом до її учасників звернулася від імені адміністрації Полтавського державного аграрного університету декан інженерно-технологічного факультету Олександра БІЛОВОД і наголосила на надзвичайній актуальності питань зменшення нетехнологічних втрат харчових продуктів під час їх переробки та енергоносіїв, особливо в умовах гострої нестачі останніх і дефіциту певних видів продовольчої сировини на фоні створення нових харчових продуктів та обладнання для їх виробництва.

 
За підсумками роботи конференції заслухані й схвалені доповіді будуть опубліковані у вигляді тез у збірнику матеріалів конференції, а автори – науковці та представники виробництва – отримають сертифікат учасника І Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Нові технології та обладнання харчових і переробних виробництв».

 

За підсумками конференції буде сформовано електронний збірник.