Чергове засідання Полтавського відділення Українського географічного товариства

 

29 червня у Полтавському державному аграрному університеті відбулося засідання Полтавського відділення Українського географічного товариства (УГТ).


З привітальним словом до учасників заходу звернувся в.о. ректора ПДАУ Олександр Галич. Під час засідання голова Полтавського відділення Сергій Шевчук доповів про персональний склад та актуальні напрями діяльності УГТ. Обговорили і планування територій міста Полтави на прикладі зміни урболандшафтів.


Не оминули учасники заходу і питання підриву греблі та інших споруд Каховської ГЕС.  Сергій Шевчук оприлюднив звернення УГТ до Президента, Парламенту та Уряду України, міжнародної спільноти та Міжнародного географічного союзу у зв’язку з руйнацією Каховської ГЕС, яке було схвалене на засіданні президії Вченої ради УГТ 13 червня 2023 р. Присутні засвідчили готовність активно долучитись до виконання відповідних завдань, пов’язаних з цим.


Учасники зібрання також обговорили низку питань, які порушувались під час круглого столу, що відбувся у Києві 14 червня, пов’язаних із некоректним висвітленням у закордонних картографічних та інших виданнях відомостей про державний кордон та іншої інформації про Україну.
Робоча програма засідання виявилася вкрай насиченою та актуальною.


Члени Полтавського відділення УГТ урочисто отримали відповідні посвідчення, а також обговорили та затвердили подальші плани діяльності.