Участь у форумі «Біотехнологія в забезпеченні продовольчої безпеки України»

12 жовтня 2023 року відбувся форум «Біотехнологія в забезпеченні продовольчої безпеки України», в якому взяли участь викладачі кафедри біотехнології та хімії факультету технологій тваринництва та продовольства ПДАУ спільно зі здобувачами вищої освіти за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія.

Партнерами форуму були Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОВА, Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, сільськогосподарське ТОВ «Воскобійники», ДП «Дослідне господарство імені Декабристів Інституту продовольчих ресурсів НААН», група підприємств «Глобино», готельно-ресторанний комплекс «Vivat Провінція», ПП «Білоцерківська агропромислова група», компанії «Сингента», «Аргус-байотікс», «Данон Україна» (Danone), агрофірма «Дружба», українська компанія YEDNIST' GROUP, ФОП Барда «Приватна сироварня», ТОВ «ВІТАЛФУД», ТОВ «Мeatchips», ПрАТ «Полтаваплемсервіс».

На секційному засіданні форуму «Використання біотехнології в агрономії» відбулася панельна дискусія, на якій виступили представники компанії «Сингента» з доповіддю «Застосування біостимуляторів тваринного та рослинного походження». Вони детально висвітлили властивості препарату «Ізабіон» і його вплив на овочеві та і плодові культури. 

На постійній виставці «Використання біотехнологічних методів у виготовленні харчових продуктів» викладачі та студенти  мали змогу дегустувати продукцію крафтових виробників.