Проведення лабораторних робіт це завжди цікаво та пізнавально

У сучасному інформаційному суспільстві, коли спостерігається швидке зростання наукових знань і їх широке впровадження у виробництво, перед освітянами стоїть завдання забезпечити своїх здобувачів вищої освіти системою міцних знань і вміннями самостійно їх поповнювати паралельно розвиваючи свої практичні навички. Найважливішим фактором успішного формування міцних знань з навчальних дисциплін є розвиток практичної діяльності здобувачів освіти на парах, що досягається інтелектуальною та емоційною підготовкою студентів до сприйняття нового навчального матеріалу.

Разом з доцентом кафедри харчових технологій ЮХНОМ Віктором Миколайовичем студенти 3 курсу спеціальності 181 Харчові технології на дисципліні «Мікробіологія сировини і харчових продуктів» провели мікробіологічні дослідження молока та кисломолочних продуктів (кефір, йогурт). А саме здобувачі відпрацювали методику визначення кількості мезофільних аеробних та факультативно анаеробних мікроорганізмів (КМАФАнМ), бактерії групи кишкової палички (БГКП) шляхом посіву на відповідні живильні середовища та морфологічних досліджень кисломолочних продуктів шляхом фарбування фіксованих препаратів за Грамом.

         

Напередодні проведення досліджень здобувачі приготували необхідний посуд, живильні середовища та реактиви.