13-14 грудня 2023 р. викладачі кафедри харчових технологій взяли участь в роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан та перспективи біомедичної інженерії» Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». З привітальним словом виступили проректор з науково-педагогічної роботи КПІ Олексій ЖУЧЕНКО та декан факультету біомедичної інженерії КПІ Олександр ГАЛКІН.
Під час роботи конференції було обговорено багато надважливих питань сьогодення у галузі біомедичної інженерії, у тому числі зазначена важливість створення харчових продуктів для спеціальних медичних цілей, зокрема з використанням їстівних та лікарських макроміцетів. Для спеціальності 181 «Харчові технології» була також важливою доповідь про створення і застосування наноліпосомальної форми куркумину і мікро РНК (розроблений спрей з куркуміном та фосфоліпідами соняшника), а для напряму готельно-ресторанна справа матеріали тез – «Бальнеотехніка для лікувальних та реабілітаційних басейнів як напрямок медичної інженерії» та «Побудова реабілітаційного процесу для осіб після інсульту».
Конференція відбулась на високому рівні, колектив кафедри вдячний за запрошення!