Гостьове заняття з дисципліни «Контроль якості та безпеки харчових продуктів» на базі ДП «Полтавастандартметрологія»

Продовжується плідна співпраця зі стейкхолдером Полтавського державного аграрного університету Державним підприємством «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації», а саме залучення провідних фахівців підприємства до проведення навчальних занять на базі ДП «Полтавастандартметрологія».

Так, 17 квітня 2024 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» під керівництвом доцента кафедри Алли КАЙНАШ проведено виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Контроль якості та безпеки харчових продуктів» спільно з начальником науково-дослідного випробувального центру харчової продукції, Надією РЕМІЗОВОЮ.

  

Пані Надія розповіла здобувачам про специфіку роботи лабораторії приймання проб та контролю документів, фізико-хімічної лабораторії, мікробіологічної лабораторії та лабораторії контролю показників безпеки.

    

Також Надія РЕМІЗОВА детально зупинилася на різних методах дослідження (газової та високоефективної рідинної хроматографії, атомної абсорбції, гравіметричних потенціометричних,, титрометричних, рефрактометричних фотоелектроколориметричних тощо) харчової продукції та сільськогосподарської сировини, кулінарної продукції та напівфабрикатів за фізико-хімічними, мікробіологічними показниками та показниками безпеки. 

  

Проведене виїзне лабораторне заняття сприяло формуванню у здобувачів вищої освіти додаткових знань, умінь і навичок щодо: отримання базових навичок проведення експериментальних наукових досліджень, що виконуються як індивідуально так і у складі наукової групи, здатності організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів  і здатності проводити дослідження в умовах спеціалізованих лабораторій для вирішення прикладних задач.

Здобувачі вищої освіти навчилися визначати відповідність показників якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції нормативним вимогам за допомогою сучасних методів контролю.

Велика подяка керівництву ДП «Полтавастандартметрологія» та особисто Надії РЕМІЗОВІЙ за постійну співпрацю, що дає можливість поєднувати теоретичну та практичну складові професійної підготовки майбутніх технологів харчової промисловості.