Гостьова лекція «Інвентаризація в системі бухгалтерського обліку» Наталії Боронило - фінансової директорки ТОВ «Астарта-Сервіс»

06 травня 2024 р. на кафедрі обліку і оподаткування в рамках вивчення дисципліни «Бухгалтерський облік» було проведено гостьову лекцію для студентів ОПП Облік і оподаткування на тему «Інвентаризація в системі бухгалтерського обліку». Лекторка Наталія Боронило, фінансова директорка ТОВ «Астарта-Сервіс», наголосила на основних практичних питаннях господарського життя підприємства, як-от:

1) нормативні та організаційні передумови проведення інвентаризації на підприємстві;

2) інвентаризаційні об’єкти та строки проведення інвентаризації;

3) організаційні етапи та методика проведення інвентаризації;

4) відображення результатів інвентаризації в обліку.

Неординарний підхід до викладу матеріалу полягав у доповненні ключових питань презентаційними матеріалами  з господарської діяльності ТОВ «Астарта-Сервіс». Студенти мали змогу ознайомитися з окремими позиціями внутрішніх регламентів щодо проведення інвентаризації, фрагментами робочих і підсумкових документів. Особливий інтерес аудиторії викликали наведені лекторкою приклади діяльності підприємства, способи розв’язання проблем і їх запобігання.

На лекції також були присутні завідувачка кафедри обліку і оподаткування, професорка кафедри Наталія Канцедал і провідні викладачі цієї кафедри. Крім того, було надано можливість приєднатися до заходу онлайн студентам і викладачам відокремлених структурних підрозділів ПДАУ, а також закладів-партнерів з Дніпра,  Львова, Харкова, Миколаєва та інших міст.

Після завершення заняття лекторка наголосила на важливості навчання та запросила студентів для проходження практики та навчання з елементами дуальної освіти на базі агропромхолдингу «Астарта-Київ». Наталія Боронило також розповіла про можливості подальшого працевлаштування, навела приклади успішного кар’єрного зростання випускників, що здобули вищу освіту за ОПП Облік і оподаткування в Полтавському державному аграрному університеті.

Колектив кафедри обліку і оподаткування щиро дякує Наталії Боронило за особисту участь у навчальному процесі та ініціативні пропозиції щодо подальшої співпраці.

Окрема подяка від кафедри Тетяні Браславець за допомогу в організації заходу.

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і розвиватися!