Вшанування пам’яті Симона Петлюри в ПДАУ

22 травня, у день, коли народився видатний полтавець, відомий український державний і політичний діяч, Голова Директорії Української Народної Республіки, Головний отаман військ і флоту УНР  Симон Петлюра, колектив Полтавського державного аграрного університету вшанував  його пам’ять покладанням квітів до пам’ятної дошки на території Університету.
 
Петлюра відіграв ключову роль у проголошенні незалежності України 24 січня 1918 року. Він очолив Директорію УНР — уряд Української Народної Республіки  та керував українськими військами у боротьбі проти більшовицької агресії.
 
Після поразки УНР Петлюра емігрував за кордон, де продовжував боротьбу за незалежність України. Він був убитий радянським агентом 25 травня 1926 року в Парижі.
 
Симон Петлюра – одна з найвидатніших постатей в українській історії. Він був справжнім патріотом України, який все своє життя присвятив боротьбі за її  незалежність.
 
Важливо пам’ятати про таких людей, як Симон Петлюра, адже їхня самовідданість і героїзм є взірцем для всіх поколінь українців!