Вдосконалення якості освіти та акцент на психологічну підтримку студентів

24 травня 2024 року відбулося чергове засідання ради з якості вищої освіти Полтавського державного аграрного університету, на якому Ольга Сердюк, голова ради з якості вищої освіти спеціальності,  проаналізувала забезпечення якості освітньої діяльності у процесі реалізації освітньо-наукової програми Публічне управління та адміністрування (гарант Т. Лозинська) та анонсувала заходи задля реалізації перспектив її розвитку. 

Керівниця виробничої практики навчального відділу Тетяна Браславець представила на розгляд членів ради узагальнені результати опитування «Практика очима здобувачів вищої освіти», завдяки якому було намічено шляхи оптимізації практичної підготовки студентів першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Керівниця психологічної служби ПДАУ Ірина Плаксієнко презентувала результати опитування першокурсників щодо адаптації до умов навчання в Університеті й окреслила подальші напрями роботи щодо психоедукативних і профілактичних заходів, спрямованих на збереження соматичного та ментального здоров’я студентів, формування їхньої резільєнтності та використання методів самоменеджменту.

Про реалізацію заходів на підставі результатів акредитаційної експертизи з підвищення якості вищої освіти та освітньої діяльності за освітньою програмою Технології і засоби механізації сільськогосподарського виробництва другого (магістерського) рівня вищої освіти (гарант О. Горбенко) доповідав Сергій Ляшенко, голова ради з якості вищої освіти спеціальності.

Після завершення засідання було розв'язано питання організації роботи новоутворених рад з якості вищої освіти спеціальностей і прийнято рішення щодо внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти.