Об’єднання зусиль для досягнення нових вершин: ПДАУ та НТУ «Дніпровська політехніка» розширюють горизонти освіти та науки

29 травня 2024 року відбулася зустріч між керівництвом Полтавського державного аграрного університету та Національного технічного університету «Дніпровська політехніка». Ректори університетів Олександр Галич та Олександр Азюковський підписали договір про співробітництво між університетами, який відкриває нові можливості для спільних наукових досліджень, обміну досвідом і підготовки кваліфікованих кадрів.
 
Меморандум про спільну діяльність між Радою здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії Полтавського державного аграрного університету і Радою здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» підписали голови рад Сергій Шабельник та Єлизавета Бодряго. Цей меморандум є першим подібним документом в Україні та стане основою для співпраці у сфері підготовки аспірантів.
Представники ПДАУ – ректор Олександр Галич, декан інженерно-технологічного факультету Олександра Біловод і голова ради здобувачів вищої освіти PhD ПДАУ Сергій Шабельник – мали можливість ознайомитися з потужною матеріально-технічною базою НТУ "Дніпровська політехніка" та обговорити шляхи подальшої співпраці.
 
Підписання договору та меморандуму – це значний крок на шляху розвитку наукових досліджень та підготовки кадрів в Україні. Обидва університети сповнені рішучості співпрацювати для досягнення спільних цілей.
 
Очікувані результати:
 
• підвищення рівня наукових досліджень в обох університетах;
• поліпшення підготовки кваліфікованих кадрів;
• зміцнення зв’язків між університетами.
 
Підписані договір і меморандум відкривають нові можливості для аспірантів, а також сприяють підвищенню якості освіти в Україні.
Це лише початок плідної співпраці між ПДАУ та НТУ «Дніпровська політехніка». Ми віримо, що спільними зусиллями ми зможемо досягти значних успіхів у сфері освіти та науки!