Викладачі ПДАУ долучилися до проведення обласного проєкту учнівських творчих робіт «Транспорт майбутнього»

З метою розвитку мотивації до інноваційної діяльності, профорієнтації, популяризації науково-дослідницької та винахідницької діяльності, стимулювання інтелектуальних і творчих здібностей здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, реалізації творчого потенціалу підростаючого покоління протягом березня – травня 2024 року відбувалася реалізація обласного проєкту учнівських творчих робіт «Транспорт майбутнього». Керівниця проєкту – Вікторія Сазонова, методистка Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області.
 
7 червня 2024 року відбулася презентація та захист учнівських творчих робіт, створених у рамках цього проєкту.
 
У межах співпраці з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Полтавській області до оцінювання учнівських творчих робіт обласного проєкту долучилися викладачі Полтавського державного аграрного університету Валентина Оніпко, докторка педагогічних наук, професорка, професорка кафедри землеробства і агрохімії ім. В. І. Сазанова, кафедри будівництва і професійної освіти ПДАУ, та Олександр Горбенко, кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри агроінженерії та автомобільного транспорту ПДАУ, а також Тетяна Грузін, заступниця директора Полтавського обласного навчально-консультативного центру „АГРОТЕХНІК”, які з цікавістю ознайомились із презентаціями команд ЗП(ПТ)О та відзначили актуальність тем творчих робіт, їх актуальність, соціальні проблеми, розв’язанню яких сприяє реалізація проєктів, суть новації, технічне та економічне обґрунтування, перспективи та сфери реалізації робіт.
 
Учасниками проєкту стали команди, сформовані зі здобувачів освіти І–ІІІ курсів одинадцяти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Полтавської області, які навчаються за спеціальностями Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва і Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування.
 
Організатори конкурсу відзначили переможців обласного проєкту учнівських творчих робіт «Транспорт майбутнього» та висловили впевненість у тому, що такі заходи сприяють зростанню престижу професій тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва та слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, виявленню та підтримці обдарованих здобувачів освіти ЗП(ПТ)О, залученню їх до поглибленого вивчення окремих предметів, активізації науково-дослідницької, винахідницької, конструкторської, пошукової діяльності здобувачів освіти ЗП(ПТ)О та подякували педагогічним працівникам ЗП(ПТ)О за творчий підхід і креативність під час вибору тем проєкту, а також залучення здобувачів освіти до пізнавальної, пошукової і науково-дослідницької діяльності.