Подарунок від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми "Справедливість для всіх"

Дякуємо USAID за поповнення фонду книгозбірні Полтавський державний аграрний університет - ПДАУ двома примірниками книги "Правовладдя" (The Rule of Law) Тома Бінґема.

Том Бінґем (1933-2010) – один із найвидатніших британських суддів сучасності, перший суддя, який обіймав у різний час три найвищі посади в судовій системі Великої Британії: Голови цивільної колегії Апеляційного суду Англії та Вельсу (Master of Rolls), Голови відділення Королівської лави Високого суду правосуддя Англії та Вельсу (Lord Chief Justice of England and Wales), Головного лорда-судді Сполученого Королівства (Senior Law Lord of the United Kingdom).

У 2005 році він був нагороджений найвищою нагородою Великої Британії – Орденом Підв’язки та став першим професійним суддею, ушанованим такою честю.

У цій неперевершеній "книжині" один із найтямкіших знавців права досліджує, що насправді означає ідея правовладдя. Він робить ясним, що правовладдя – це не безплідна правнича доктрина, а основа прекрасного і справедливого суспільства, гарантія відповідальної влади, вагомий внесок до економічного зростання так само як і те, що пропонує найкращі дотепер винайдені засоби забезпечення миру та співпраці. Він стисло розглядає історичні джерела правовладдя і формулює та описує вісім складових принципів верховенства права.

Видання може бути незамінним джерелом знань для студентів, викладачів, академічної спільноти, для українських правників – суддів, адвокатів, прокурорів та інших представників юридичної професії, законодавців, та посадовців органів публічної влади.

Слідкуйте за оновленням електронного каталогу за покликанням: http://library-service.com.ua:8080/popdaa/