Захист кваліфікаційних робіт зі спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія

21 червня 2024 року в Полтавському державному аграрному університеті на кафедрі біотехнології та хімії вперше відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського)  рівня спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія.
З привітальним словом і побажанням успішного захисту робіт до майбутніх випускників звернулася заступниця директора ННІ АСЕ зі спеціальності Біотехнології та біоінженерія Анна РИБАЛЬЧЕНКО.
Атестаційну комісію очолив гарант освітньо-професійної програми доцент кафедри Сергій КОРІННИЙ. До складу комісії увійшли: завідувачка кафедри Таміла РОМАШКО, голова ради з якості вищої освіти спеціальності Ірина КОРОТКОВА та професорка кафедри Валентина КРИКУНОВА.
На розгляд екзаменаційної комісії були представлені кваліфікаційні роботи дослідницького спрямування на різноманітну тематику з біотехнологічної галузі: мікроклональне розмноження, біотехнологічний підхід до праймінгу насіння, дослідження біоактивності молочнокислих бактерій, дослідження алелопатичних ефектів рослинних екстрактів і можливості їх використання як природних гербіцидів, використання фізіологічно активних речовин і бактеріальних препаратів у технологіях вирощування пшениці озимої для підвищення стійкості проростків до посухи тощо.
Під час презентації результатів досліджень студенти активно та ґрунтовно відповідали на уточнювальні запитання членів комісії. Атестаційна комісія відзначила відповідність засвоєних здобувачами вищої освіти рівня та обсягу знань, сформованих компетентностей і програмних результатів вимогам освітньо-професійної програми Біотехнології та біоінженерія та стандарту вищої освіти зі спеціальності. За підсумками атестації всім здобувачам вищої освіти було присуджено ступінь вищої освіти бакалавра та присвоєно кваліфікацію бакалавра з біотехнологій та біоінженерії.