Поглиблення співпраці ПДАУ та Helvetas Swiss Intercooperation у рамках реалізації міжнародного проєкту

Спільними зусиллями співробітників Полтавського державного аграрного університету та швейцарської організації Helvetas Swiss Intercooperation поглиблюється співпраця щодо реалізації міжнародного проєкту «Підтримка відновлення соціальної та фінансової стійкості громад у постраждалих від війни регіонах на сході та заході України» у партнерстві з JERU за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Стає все більш інтенсивним  навчальний процес для внутрішньо переміщених осіб, що перебувають у Полтаві, за напрямом "Технологія виготовлення хліба та хлібобулочних виробів". 
 
Викладачкою курсу стала кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри рослинництва Ольга Бараболя, яка доповнює потужну теоретичну базу змістовною практичною складовою. Зокрема слухачки курсу розглянули основну та допоміжну сировину для випічки хліба, ознайомилися з якісними показниками пшениці (зокрема склоподібністю) як головними показниками при виготовленні борошна, за допомогою фаринотома визначили цей показник в озимої м'якої пшениці та ярої твердої. Це лише початок, але вже отримано схвальні відгуки від слухачок курсу, які висловлюють щиру подяку Helvetas Swiss Intercooperation та своїй лекторці! 
 
Сподіваємося на продовження та зміцнення співпраці з нашими швейцарськими та німецькими партнерами, оскільки чимало ВПО прагнуть опанувати  нову професію та спробувати  професійно-технічні спеціальності.