02 липня 2024 року з метою отримання первинних практичних професійних умінь та формування фахових компетентностей під час проведення навчальних практик «Вступ до харчових технологій» (1 курс) та «Загальна технологія харчових виробництв» (2 курс), здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології та викладачі кафедри харчових технологій Алла КАЙНАШ, Віктор ЮХНО, Аліна ЛУКАШ побували на Карлівському підприємстві з виробництва технічного спирту ТОВ «Біохім-пром».
Іван Михайлович КОВАЛЬ, головний інженер підприємства, ознайомив із діяльністю ТОВ «Біохім-пром», в минулому ДП «Жовтневий спиртзавод», який був побудований ще в 1870 році та має багаторічну історію виробництва спиртової продукції. У 2019 році проведено ремонт на підприємстві – повністю замінено бражну колону, відремонтовано ректифікаційну колону, теплообмінну апаратуру, встановлено обладнання для зневоднення спиртовмісної суміші, та автоматизовано апаратне відділення, а вже в березні 2020 року отримано ліцензію на виробництво спирту етилового денатурованого.
Іван Михайлович провів надзвичайно цікаву екскурсію територією та виробничими цехами підприємства, ознайомив із технологічними операціями: від приймання сировини до отримання готової продукції, розповів про технологічні прийоми під час виробництва спирту з різних видів сировини та акцентував увагу на тому, що вже чотири роки виробляють технічний спирт (після 11 років простою виробництва).