ПДАУ та поліція Полтавщини: спільне впровадження проєкту "Правоохоронна діяльність"

10 липня 2024 року Полтавський державний аграрний університет і Головне управління Національної поліції в Полтавській області уклали меморандум про партнерство та співпрацю. Спільна робота буде зосереджена на формуванні та розвитку професійних компетенцій студентів у рамках проєкту «Правоохоронна діяльність».
 
Документ підписали заступник начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Борис Реутов і ректор Університету Олександр Галич. При цьому Борис Реутов підкреслив, що поліція завжди готова підтримати реалізацію суспільно важливих ініціатив.
 
На сьогодні Полтавська область в умовах воєнного часу залишається однією з безпечних областей для підготовки студентів, що є важливою складовою якісного забезпечення фахівця у сфері правоохоронної діяльності необхідним комплексом знань і навичок.
 
Акцент робиться на формуванні та розвитку професійних компетентностей щодо здійснення правоохоронної діяльності у різних сферах (захисту прав людини, діяльності Національної поліції, досудового розслідування кримінальних правопорушень, оперативно-розшукової діяльності, запобігання та протидії корупції, пенітенціарної системи, податкового й митного регулювання, міграційних процесів, виконавчого провадження тощо), не лише на вивченні теоретичних положень, але й на практикуванні правоохоронної діяльності, управління підрозділами, які забезпечують охорону правопорядку.
При підписанні договору також були присутні доктор економічних наук, професор директор навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Дмитро Дячков, заступник директора з виховної роботи навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій кандидат юридичних наук, доцент кафедри підприємництва і права Дубович Олеся, начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Полтавській області Юрій Сулаєв, заступник начальника управління, начальник відділу професійного навчання управління кадрового забезпечення ГУНП в Полтавській області, майор поліції Артур Кислий та інспектор відділу професійного навчання управління кадрового забезпечення ГУНП в Полтавській області, капітан поліції Маляренко Тарас.
 
Студенти зможуть здобувати знання та проходити стажування за такими напрямами:
 
захист прав людини,
діяльність національної поліції,
досудове розслідування,
оперативно-розшукова діяльність,
запобігання і протидія корупції та ін.
Щиро дякуємо за співпрацю!