З 22 по 27 травня 2023 року в Середньоземноморському інституті агрономічних досліджень (Барі, Італія) проходив навчальний візит в рамках проєкту ЕРАЗМУС+ UniClaD

 

З 22 по 27 травня 2023 року в Середньоземноморському інституті агрономічних досліджень (Барі, Італія) проходив навчальний візит в рамках проєкту ЕРАЗМУС+ UniClaD. Полтавський державний аграрний університет представили: Олег ГОРБ, проректор з науково-педагогічної, наукової роботи та Андрій ГЕТЯ, професор кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького.

Протягом тижня українські та молдовські фахівці мали можливість прослухати цікаві лекції, відвідати сучасні лабораторії, фермерські господарства та підприємства.


Основною метою поїздки було вивчення досвіду роботи кластерів в Італії.


Учасники відвідали: фермерське господарство по вирощуванню червоної цибулі Acquaviva Red Onion, виноробне підприємство Primitivo Wine та підприємство по виробництву оливкової олії і столового винограду.


На підприємстві по виробництву моцарели учасники візиту змогли взяти участь у майстер класі і спробували своїми руками зробити моцарелу.


Також був підписаний двосторонній договір про співпрацю між Полтавським державним аграрним університетом та Середньоземноморським інститутом агрономічних досліджень.