Круглий стіл "Бухгалтерський облік в готельно-ресторанній справі"

   
     У рамках діяльності студентського наукового гуртка «Клуб сучасного бухгалтера» 15 лютого 2024 року відбулося засідання круглого столу на тему «Бухгалтерський облік в готельно-ресторанній справі». Спікеркою заходу була кандидат економічних наук, доцент Прийдак Тетяна Борисівна.
    Тетяна Борисівна зазначила, що однією з обов’язкових умов діяльності готельно-ресторанного бізнесу є правильна організація ведення бухгалтерського обліку, яка створює таку систему отримання інформації, що забезпечувала б ефективне управління підприємством і примноження доходу від його діяльності. Єдиного підходу до організації обліку в галузі готельно-ресторанного бізнесу немає, оскільки це специфічний вид діяльності, який складається з торгівлі, виробництва та надання послуг. 
     Первинний облік на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу має бути пристосованим до організаційно-технологічних особливостей діяльності підприємств, зважаючи на їх специфіку та тривалість операційного циклу, способи й обсяги його продукту реалізації. Кожна надана послуга має свою специфіку та повинна відображатися в обліку відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій та обраної облікової політики підприємства. 
    Раціональна організація бухгалтерського обліку являє собою таку систему практичного застосування прийомів і способів відображення господарських операцій на рахунках синтетичного й аналітичного обліку, яка забезпечує дієвий контроль та аналіз стану справ підприємств готельно-ресторанного бізнесу за мінімальних затрат праці та коштів під час ведення обліку.
    Загалом засідання пройшло досить плідно, його учасники мали змогу висловити свою думку. Учасники круглого столу дякують за фахову дискусію, глибоке опрацювання та яскравий виклад теми!