Круглий стіл "Заробітна плата: строки та порядок виплати під час воєнного стану"

     У рамках роботи студентського наукового гуртка «Клуб сучасного бухгалтера» 15 листопада 2023 року відбулося засідання круглого столу на тему «Заробітна плата: строки та порядок виплати під час воєнного стану». Спікеркою заходу була Сизьоненко Світлана Володимирівна, економістка Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко.

    Засідання відкрила керівниця гуртка к. е. н., доцент Яловега Людмила Василівна, яка зазначила, що круглий стіл – це важливий майданчик для обговорення такого актуального питання як заробітна плата.
    Спікерка доповіла, що відповідно до ст. 10 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» заробітну плату виплачують працівнику на умовах, визначених трудовим договором. Роботодавець повинен вживати всі можливі заходи для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати – винагороди, обчисленої зазвичай у грошовому вираженні, яку роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу. Вона також розповіла про структуру заробітної плати та строки її виплати під час воєнного стану та наголосила, що роботодавцю слід дотримуватися встановлених ним строків виплати заробітної плати працівникам навіть під час воєнного стану.
  На завершення зустрічі було проведено інтерактивну сесію запитань і відповідей, учасники якої мали змогу поділитися своїми думками та поставити запитання.
    Дякуємо Світлані Володимирівні за змістовну та цікаву інформаційну зустріч!