Популяризація народних традицій серед молоді: майстер-клас з прядіння

10 жовтня 2024 року в Народному музеї Полтавського державного аграрного університету відбувся майстер-клас з прядіння. Організатором цього важливого для патріотичного виховання дійства була завідувачка музею Наталія Локес, а модераторами — студенти спеціальності Філологія.
 
Майстриня Світлана Анатоліївна Прохорчук розповіла присутнім про народні традиції святкування Покрови Пресвятої Богородиці та продемонструвала своє вміння прядильниці. Наші дівчата із задоволенням спробували прясти, не залишилися без уваги і хлопці, яким довелося вичісувати вовну. В експозиції музею було представлено ручні роботи наших викладачів і співробітників — професорки Світлани Усенко, доцентки Ганни Поспєлової та фахівця Сук Ю.
 
Своїм співом і грою на бандурі порадувала присутніх учениця академії мистецтв ім. Р. Кириченко Софія Яремченко, а доцентка Ольга Бараболя пригостила смачним бісквітом.
 
Свято Покрови збігається з Днем захисників і захисниць України, тому на захід було запрошено Оксану Есакову, представницю волонтерського руху на Полтавщині, яка поділилася спогадами про свою діяльність. Для наших воїнів, які лікуються зараз в госпіталі, передали смаколики від бібліотеки, факультету технологій тваринництва та продовольства і відвідувачів.