Ціль сталого розвитку 2 – спрямована на викорінення голоду, забезпечення продовольчої безпеки, покращення харчування та сприяння сталому розвитку сільського господарства.
Для Університету досягнення цієї цілі означає активне впровадження інноваційних підходів у дослідженнях, освіті та співпраці з місцевими та міжнародними партнерами. Аграрна та продовольча безпека є одними з ключових напрямів наукової діяльності в Полтавському державному аграрному університеті, адже сучасні виклики, пов'язані зі зміною клімату, зростанням населення та урбанізацією, вимагають нових рішень та стратегій. Університет виконує важливу роль як освітній і науковий центр, що забезпечує підготовку фахівців у сфері сільського господарства, аграрних технологій та екологічно сталого виробництва. У своїй діяльності ми приділяємо особливу увагу:
- розробці інноваційних методів виробництва продовольства;
- дослідженням з ефективного використання ресурсів;
- популяризації раціонального харчування та забезпечення доступу до знань у цій сфері.
Університет прагне бути лідером у формуванні інклюзивних і сталих рішень, що сприятимуть забезпеченню продовольчої безпеки на локальному, національному та міжнародному рівнях.
Досягнення Полтавського державного аграрного університету на шляху реалізації Цілі 2:
-
У складі Університету функціонує факультет технологій тваринництва та продовольства, де здійснюється підготовка фахівців для аграрного сектору та харчової промисловості, за спеціальностями: 181 Харчові технології; 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; 207 Водні біоресурси та аквакультура; 241 Готельно-ресторанна справа; міждисциплінарна освітньо-наукова програма Технологія зберігання, переробки зерна та аграрний бізнес. Розробляються сучасні освітні програми, що включають дисципліни з технологій виробництва харчових продуктів, сталого агровиробництва та забезпечення продовольчої безпеки.
- ПДАУ та ПрАТ «Полтавська птахофабрика» підписали договір про співробітництво.
- Розпочалася співпраця ПДАУ та Helvetas Swiss Intercooperation для розвитку професійно-технічної освіти в Україні.
- У ПДАУ стартував новий сезон майстер-класів від Паоло Брешіа
- Гостьова лекція на тему «Інноваційні методи обробки м’яса з метою продовження термінів зберігання»
- Відбулася міжнародна науково-практична конференція «інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв»
- Виїзне заняття з міжфакультетської дисципліни «Якість та фальсифікації харчових продуктів» на базі стейкхолдерів
- Співпраця між ПДАУ, АГРОФІРМОЮ "МАЯК" і продуктовою родиною РІДНЕ СЕЛО — важливий крок для майбутнього студентів!
- Вебінар з роботодавцями від компанії Danone «Інноваційні підходи у виробництві молочної продукції»
- У ПДАУ відбулися біотехнологічний форум і виставка-ярмарок провідних підприємств харчової промисловості Полтавщини.
- Виїзне заняття з міжфакультетської дисципліни «Якість та фальсифікації харчових продуктів» на базі стейкхолдерів
- Виставка-ярмарок провідних підприємств харчової промисловості Полтавщини.
- Поглибилася співпраця між ПДАУ та ТОВ Vivat Провінція
- Представники факультету Технологій тваринництва та продовольства відвідали ПРАТ «Полтавський олійноекстракційний завод - Кернел груп»
- У ПДАУ проведено майстер-клас від італійського шеф-кухаря
- Ярмарок «Агро-фест», присвячений Дню працівників харчової промисловості
- ПДАУ та ПрАТ «Полтавська птахофабрика» підписали договір про співробітництво.
- Майстер-клас з вирощування мікрогріну для учнів Полтавського ліцею № 1.
- Міжнародна конференція «Політика – Бізнес – Наука – Освіта: Стале птахівництво в Україні».
- У ПДАУ ярмаркували!
- Підписання меморандуму про відкриття лабораторії LOVING HUT у ПДАУ.
- ПДАУ та «Консультаційний центр АВМ» підписали договір про співробітництво.
- Делегація ПДАУ відвідала Науково-дослідний інститут овочівництва Азербайджану в рамках проєкту UniClaD.
- Делегація ПДАУ представила результати міжнародного проєкту UniClaD у Баку.
- Майстер-клас на тему «Сало – український національний продукт»
- Науково-практична конференція «Технології прибуткового свинарства»
- Студенти факультету технології тваринництва та продовольства вивчають досвід литовських сироварів.
- Студенти ПДАУ побували на екскурсії у провідній молочній лабораторії Литви.
- Успішне завершення навчання з випікання хліба у рамках реалізації міжнародного проєкту Helvetas Swiss Intercooperation.
- Студенти ПДАУ в Kauno kolegija: старт навчального року та наукові дослідження.
- У ПДАУ підписали меморандум про розвиток молочного кластера на Полтавщині.
- Продовжується навчання з випічки хліба у рамках реалізації міжнародного проєкту Helvetas Swiss Intercooperation.
- У ПДАУ відбувся Міжрегіональний форум з питань реформ у галузі рибного господарства та здійснення аквакультури.
- AKIS в дії: обговорення перспектив розвитку українського фермерства.
- ПДАУ розширює співпрацю з Управлінням Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області.
- Поглиблення співпраці ПДАУ та Helvetas Swiss Intercooperation у рамках реалізації міжнародного проєкту.
- ПДАУ та Інститут овочівництва і баштанництва НААН підписали договір про співпрацю.
- Вирощування мікрозелені – новий тренд здорового харчування: майстер-класи від Світлани Юрченко.
- Нові можливості співпраці: представники ПДАУ відвідали Пікнік неурядових організацій у Щецині.
- Семінар-практикум «Рослинна дієта – шлях до здорового та екологічного життя» у ПДАУ.
- Навчально-практичний семінар «Шкільне садівництво та городництво» в ПДАУ: кроки до екологічного та здорового майбутнього.
- Україна та Грузія об'єднали зусилля для зміцнення освіти.
- Відкриття Навчально-наукової лабораторії технологій захищеного ґрунту.
- Міжнародне визнання досягнень студентів спеціальності 181 Харчові технології.
- Головний технолог з тваринництва агропромхолдингу «Астарта-Київ» ділиться секретами успішного молочного бізнесу.
- Практичне заняття з навчальної дисципліни «Технологія жирів та жирозамінників» у ТОВ «УКРОЛІЯ».
- ПДАУ поглиблює співпрацю з Середземноморським союзом шеф-кухарів.
- У ПДАУ відбулися форум і виставка-ярмарок виробників аграрної продукції.
- У ПДАУ відбувся форум-ярмарок крафтового бізнесу Полтавщини.
- ПДАУ продовжує роботу над новою ОПП Водні біоресурси та аквакультура.
- У ПДАУ стартував новий сезон майстер-класів від Паоло Брешіа.
- У ПДАУ відбулися біотехнологічний форум і виставка-ярмарок провідних підприємств харчової промисловості Полтавщини.
- Сири з козиного молока не тільки надзвичайно корисні, а й смачні.
- ПДАУ розширює співпрацю зі стейкхолдерами.
- На території ПДАУ організовано безкоштовне харчування завдяки іноземним благодійникам.
- IX Всеукраїнська науково-практична інтернет–конференція «Актуальні питання технології продукції тваринництва»
- Підвищення кваліфікації по програмі #NoveFood2024 на тему: «Інноваційні технології харчової промисловості»