Веганська гастромайстерність у ПДАУ: майстер-клас із приготування спагеті та макаронів

9 квітня 2025 року на базі навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій LOVING HUT Полтавського державного аграрного університету відбувся цікавий майстер-клас із приготування веганських спагеті та макаронів. У заході взяли участь учні 7-А класу Ліцею № 14 "Здоров'я" Полтавської міської ради.
 
Майстер-клас відкрив проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ПДАУ Олег Горб. У своєму вітальному слові він підкреслив унікальність навчально-наукової лабораторії LOVING HUT і зазначив, що вона є першою подібною лабораторією в Україні. Олег Горб наголосив, що цей сучасний простір надає студентам можливість вивчати передові технології приготування веганських страв, використовуючи найновітніше обладнання та широкий спектр рослинних інгредієнтів.
 
Цей майстер-клас став чудовою нагодою для майбутніх студентів ознайомитися з яскравим світом веганської кулінарії. Учасники не лише відкрили для себе секрети приготування корисних і смачних веганських спагеті та макаронів, а й здобули цінні практичні навички під керівництвом досвідчених фахівців. Крім того, захід сприяв розширенню знань учасників про світові кулінарні традиції та можливості використання рослинних продуктів у збалансованому харчуванні.
 
Окрім майстер-класу, для школярів було організовано екскурсію територією університету. Діти відвідали теплицю, де їм розповіли про вирощування мікрогріну, а також завітали до музею анатомії та інших цікавих локацій ПДАУ, що викликало у них яскраві враження.
 
ПДАУ активно розвиває напрям веганських ресторанних технологій, надаючи своїм студентам актуальні знання та практичний досвід відповідно до сучасних тенденцій у сфері харчування. Стежте за нашими новинами, щоб не пропустити нові цікаві події та гастрономічні відкриття!