Здобувач ступеня вищої освіти доктор філософії за ОНП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва Карбан Юлія виконує наукові дослідження за темою дисертаційного дослідження: «Вплив генотипових і паратипових факторів на якість молока кіз» провела моніторингові дослідження молочної продуктивності кіз.
Нею освоєно методику ДНК-типування кіз зааненської і альпійської порід за геном пролактину (PRLR) в умовах лабораторії генетичних досліджень Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН.
Для дослідження відібрані клінічно здорові тварини від яких отримано проби молока згідно ДСТУ 7006:2009 «Молоко сировина козине». Відбір проб здійснено пропорційно добовому надою в два суміжних дні. Проби молока від кожної з піддослідних кіз проаналізовано за органолептичними показниками: колір, запах, смак, консистенція. В умовах кафедри харчових технологій ПДАА визначено фізико-хімічні властивості молока.