23 червня 2021 року викладач кафедри Харчових технологій, канд. с.-г. наук, доцент Юхно В.М. та здобувачі вищої освіти 2-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології» в рамках навчальної практики «Загальна технологія харчових виробництв» відвідали КП ПОР «Полтававодоканал» 1-й Водозабір де майстер дільниці з експлуатації водозабірних споруд та насосних станцій другого підйому Містюк Олександра Валеріївна провела екскурсію та ознайомила здобувачів з повною технологічною схемою роботи водоканалу. Також, Олександра Валеріївна розповіла гостям коротку історію підприємства, організацію роботи виробничо-технічного відділу, ознайомила з такими основними видами діяльності підприємства, як: забір, очищення та постачання води.
На підприємстві розташована власна Хіміко-бактеріологічна лабораторія з контролю якості води, в якій досліджуються та контролюються проби води відповідно до встановлених норм. В даній лабораторії під час дослідження якості води контролюють 22 показники, а саме: визначають запах, колір, мутність води, вміст амонію, нітратів, нітритів, заліза, хлоридів, фторидів тощо.
Велике враження на здобувачів справили масштаби підприємства. Інтерес викликало і застосування нових технологій знезараження води, що дозволяють істотно підвищити і безпеку виробничого процесу, і якість знезараження води.
Екскурсія, за оцінками здобувачів, була для них дуже пізнавальна і корисна.