20 жовтня 2021 року відбулося урочисте відкриття експертного центру «Milk Local Product», що діє в межах реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+
В урочистому заході взяли участь ректор Університету Аранчій Валентина Іванівна, проректор з наукової роботи Горб Олег Олександрович, завідуюча кафедрою харчових технологій Будник Ніна Василівна, стейкхолдер спеціальності Дядичко Тетяна та інші завідуючі і співробітники кафедр Університету.
Присутні мали можливість оглянути та ознайомитися з новітнім обладнанням центру.
Урочисте відкриття відбувалося з дегустацією молочної продукції, що вироблена була на даному обладнанні - йогурти та м'які сири. А також присутні мали змогу посмакувати смачними ферментованими чаями власного виробництва співробітників кафедри.