11 травня на факультеті Технології виробництва і переробки продукції тваринництва для викладачів та здобувачів вищої освіти освітніх рівнів бакалавр та магістр спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва був проведений вебінар «Інноваційні підходи у виробництві молочної продукції». Організатором заходу виступила виступили: Експертний центр «Milk Local Product» ПДАУ та компанія Danone - провідний виробник молочної продукції в Україні. Спікеркою онлайн – вебінару була Яна Бабій, менеджерка з досліджень та розробки продуктів на даному молочному підприємстві, прийняла участь також і менеджер з персоналу Юлія Моргун. У ході зустрічі пані Яна досить докладно розповіла про всі інновації, які впроваджуються на їхньому підприємстві. Були розглянуті основні технологічні операції переробки молока на різноманітні молочні продукти. Слухачів ознайомили з історією створення чорного йогурту Активія, з інноваційними підходами в технології виробництва морозива для спортсменів, йогуртів для дитячого харчування без цукру. Особливу зацікавленість викликали безлактозні молочні продукти, та продукти Wellbeing – створені для краси, здоров’я та зменшення стресу на основі рослинних екстрактів, імуномодулюючі і захисні продукти, високобілкові молочні продукти для збільшення м’язової маси та ряд інших інноваційних підходів у виробництві молочної продукції. Майже годину тривала цікава дискусія між викладачами і здобувачами вищої освіти ПДАУ та представниками Danone. В цілому зустріч пройшла в достатньо теплій та дружній атмосфері. Для студентів спеціальності 181 Харчові технології такі зустрічі з роботодавцями стали доброю традицією, так як співпраця з даним підприємством триває вже не один рік. Студенти неодноразово були переможцями вікторин, які проводять роботодавці, проходили виробничу практику на даному підприємстві. Сподіваємося на подальшу тісну співпрацю.