23 травня 2022 р. кафедра харчових технологій провела щорічне засідання круглого столу «Шляхи впровадження та розвиток наукових розробок у промислових умовах», модератором якого виступила доцент кафедри Галина ДУБОВА.
Мета круглого столу – продемонструвати результати наукових робіт для впровадження на промислових підприємствах.
Були представлені доповіді:
- про ефективність подовження термінів зберігання ковбасних виробів із застосуванням 5-шарової оболонки (ОМЕЛЬЯНЕНКО Л.),
- про виготовлення напоїв з підвищеним вмістом біологічно активних речовин (МІРОШНІКОВ В., МАМЕТОВА Я.),
- про особливості виробництва фруктового содового хліба (СУРІКОВА А.),
- про виготовлення кексів з підвищеним вмістом мінеральних речовин (ХУДОЛІЙ А.)
- рецептури морозива для спортсменів (ХВОРОСТ А.).
Усі доповіді були змістовними, дискусії допомогли учасникам круглого столу, викладачам кафедри знайти під час обговорення цікаві рішення щодо впровадження розробок у промисловість. Запропоновано більше уваги приділяти цільовій аудиторії, для якої виконані наукові розробки. Проведення круглого столу кафедри харчових технологій, як щорічний традиційний захід, дозволяє знайти вихід на промислове впровадження та практичну апробацію результатів науково-дослідних робіт здобувачів вищої освіти.