Основні дисципліни
Технологія м'яса і м'ясних продуктів;
Теоретичні основи харчових виробництв;
Технологія цукру та кондитерських виробів;
Технологічне обладнання харчових виробництв;
Готельно-ресторанна індустрія України та світу;
Основи сенсорного аналізу харчових продуктів.
Освіта
Аспірантура
13 лютого 2013 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 Національного університету харчових технологій м. Київ захистила кандидатську дисертацію зі спеціальності 05.18.04 - технологія м’ясних молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів на тему «Удосконалення технології варених ковбас з кістковою пастою» та отримала науковий ступінь кандидата технічних наук. У 2014 році присвоєно вчене звання доцента.
Досвід роботи
Стаж науково-педагогічної роботи 19 років у тому числі 2 роки у ПДАА
- після закінчення Полтавського технікуму м’ясної промисловості 1996 рік працювала інспектором другого операційного відділу Полтавського центру по нарахуванню та виплаті пенсій і допомог ;
- з 1996 по 2001 р. навчалася на денній формі в Національному університеті харчових технологій за спеціальністю технологія зберігання, консервування та переробки м’яса;
з 2001 р. – 2002р. викладач - стажист кафедри технології та організації харчових виробництв ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»;
- з 2002 - 2010 р. – асистент кафедри технології та організації харчових виробництв ВНЗ Укоопспілки ПУЕТ;
- з 2011 р. по 2012 р. – старший викладач вище зазначеної кафедри
- з 2013 р.- 2018 р. доцент кафедри технологій харчових виробництв та ресторанного господарства ВНЗ Укоопспілки ПУЕТ;
- з вересня 2018 р. – доцент кафедри харчових технологій Полтавської державної аграрної академії
Знання мов
українська – вільно, російська – вільно, англійська, французька – зі словником
Міжнародні підвищення кваліфікації
Czech Technical University in Prague. International scientific and practical conference: «Science, engineering and technology: global trends, problems and solutions», Certificate of participation. «Research of the process of isolation of free unsaturated fatty acids by subcritical water», (September 25-26, 2020).
Підвищення кваліфікації в Україні
- Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, м. Київ Свідоцтво № 12СПК 490029 реєстраційний номер 14056 від 6.12.2014 -120 год.
- Атестація щодо володіння державною мовою Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», посвідчення № ДП08318 від 20.01.2018 р.
- Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, м. Київ, свідоцтво серії АБ № 02070938/00978-19, реєстраційний номер №7/2133 від 26.01.2019 р., «Контроль якості та безпечності м’яса та м’ясних продуктів» - 108 годин, 2019 р.
- ПДАА. Науково-методична конференція : Вища освіта: проблеми і шляхи забезпечення якості у контексті сучасних трансформацій. Сертифікат СС00493015/000046-20, реєстраційний номер 46, (26-27 лютого 2020 р.) - 12 год.
- Національний університет біоресурсів і природокористування, м. Київ.Тема випускової роботти: Впровадження інтерактивних технологій в навчальному процесі при викладанні дисципліни "Технологія цукру та кондитерських виробів". Свідоцтво СС00493706/012436-20 №12436 від 9 жовтня 2020 р – 60 год.
- Національне агенство із забезпечення якості вищої освіти. Семінар "Внутрішнє забезпечення якості вищої освіти: розвиток освітніх програм та їх акредитація" 24 листопада 2020 року. Сертифікат (6 годин).
Публікації
Має понад 65 наукових праць (в тому числі 2 монографії), 5 патентів на корисну модель, 2 нормативні документа (ТУ та ТІ).
Список публікацій:
Обов'язки
Завідувач кафедри Харчових технологій з 2020 року.
Гарант спеціальності 181 Харчові технології першого рівня вищої освіти "Бакалавр"
Керівник науково – дослідної теми кафедри «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв» (№ ДР 0115U006745) з 2019 року