Калашник Олена Володимирівна

Фото, посада, контакти

Кафедра: 

Харчових технологій

Посада: 

доцент кафедри

Вчені звання: 

доцент з 2013 року.

Контактна інформація: 

36003, м. Полтава, вул. Сковороди 1/3, ПДАУ, корпус №4,

кафедра харчових технологій, каб. 504К

e-mail: olena.kalashnyk@pdau.edu.ua, kalashnik1968@meta.ua

Ідентифікатори науковця:

Основні дисципліни

Навчальні дисципліни: 

Освіта

Полтавський кооперативний інститут, спеціальність «Товарознавство і організація торгівлі непродовольчими товарами», диплом спеціаліста кваліфікація товарознавець вищої кваліфікації, диплом спеціаліста. 30.06.1991, УВ № 890027
Кандидат технічних наук зі спеціальності 05.18.15 – товарознавство, тема: «Товарознавча оцінка шкурок хутрового кроля», Вища атестаційна комісія спеціалізована вчена рада Київського національного торговельно-економічного університету, диплом ДК №066118, 22.04.2011 Доцент кафедри експертизи та митної справи, атестат 12ДЦ № 037564, виданий 17.01.2014, Рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти, науки, молоді та спорту

Аспірантура

1999-2003 рр. - аспірантура Полтавського кооперативного інституту, за спеціальністю 05.18.015 «Товарознавство», тема наукового дослідження: «Товарознавча оцінка шкурок хутрового кроля».

Кандидат технічних наук з 2011 року.

Досвід роботи

25 років
З вересня 1999 року працювала асистентом кафедри товарознавство непродовольчих товарів Полтавського університету споживчої кооперації України. Із вересня 2011 року призначена на посаду доцента кафедри експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі. Із вересня 2017 року призначена на посаду доцента кафедри підприємництва і права Полтавського державного аграрного університету

Знання мов

Англійська зі словником

Міжнародна діяльність

ІNNOVATIVE EDUCATION AS S DRIVER OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF DESTINATIONS: UKRAINE-POLAND. Сертифікат

Наукова тематика

  • Економічний, організаційний та правовий механізм підтримки і розвитку підприємництва» (номер державної реєстрації 0117U003103 від 22.02.2017 р.)
  • Якість і безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі та торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи (номер державної реєстрації 0121U110650) – науковий керівник.
  • Розвиток підприємництва: управлінські, економічні, інноваційні та правові аспекти (номер державної реєстрації № 0121U114522 від 21.12.2021) – науковий керівник..
  • Інноваційні технології зберігання і переробки зерна та моделювання бізнес-процесів (номер державної реєстрації 0124U003197 від 28.05.2024 р.) – науковий керівник..
  • Розвиток підприємництва: управлінські, економічні, інноваційна та правові аспекти (договір № 9 від 15 травня 2023 р. ТОВ "ПАВ ГАРАНТ"), надання консультації за темою: Розробка стратегії поведінки підприємства на зовнішньому ринку– науковий керівник.

Міжнародні підвищення кваліфікації

 Варненський університет менеджменту, сертифікат «Modernization of higher professional education in the international society», 12.09.2020 р. http://surl.li/tipen.
 Zustricz Foundation Krakow, Republic of Poland, Career Development Center of NGO Sobornist Luhansk Regional Institute of Postgraduate Pedagogical Education Міжнародне стажування, сертифікат № SZFL-000074, May 30, 2021. «Fundraising and organization of project activities in educational establishments: european experience» 6 кредитів (180 год.). http://surl.li/tipkz.
 Participated in international webinar «Innovative methods of remote learning with using zoom and moodle platforms», 31.05-07.06.2021 (Lublin, Republic of Poland) Сертифікат1.5 ECTS credits (45 hours). http://surl.li/tiplq.
 European Academy of Sciences and Research, has successfully completed Introduction to systematic review and meta-analysis course, сертифікат XV-16-293849248-22, (0,5 кредитів)
 Підвищення кваліфікації (стажування) в Академії прикладних наук ім. Вінцента Поля, м. Люблін (Польща), 04.09.2023-26.10.2023 (18 год. / 6 кредитів), сертифікат № 0010126.

Підвищення кваліфікації в Україні

  • Полтавська державна аграрна академія, «Вища освіта: проблеми і шляхи забезпечення якості у контексті сучасних трансформацій», сертифікат СС00493014/000047-20, 26-27 лютого 2020 р. http://surl.li/tipeb/.
  • Участь у науковому семінарі кафедри харчових технологій «New Tendencies and Global Trends In Technologies for Raw Material Storage and Food Production», тема доповіді «Нові технології у галузі товарознавства» (3,5 год.), сертифікат CC00493014/000538-21, Полтава, ПДАА, 30.03.2021 р. http://surl.li/tipew.
  • «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації», Довідка. Тема «Якість і безпечність харчової продукції», 30.07.2021 1,3 кред. (40 год). http://surl.li/tmfce.
  • Підвищення кваліфікації у Міжгалузевому інституті підвищення кваліфікації та перепідготовки спеціалістів ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» за акредит. спец. 076 «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність», Свідоцтво № ПК 01597997 00289-2021 від 05.03.2021 р. 6 кредитів (180 год.). http://surl.li/tipkq.
  • Підвищення кваліфікації за програмою «Парадигма вищої освіти в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття», 18.07.2022-28.08.2022, сертифікат (6 кредитів). http://surl.li/tiply.
  • Підвищення кваліфікації за програмою «Формування резильєнтних компетентностей здобувача освіти в період трансформацій, сучасних викликів та кризових станів суспільства», 03.07.2023-13.08.2023, сертифікат (6 кредитів). http://surl.li/tipmn.
  • European Academy of Sciences and Research, has successfully completed Introduction to systematic review and meta-analysis course, сертифікат XV-16-293849248-22, (0,5 кредитів). http://surl.li/tipni.
  • Підвищення кваліфікації (стажування) в Академії прикладних наук ім. Вінцента Поля, м. Люблін (Польща), 04.09.2023-26.10.2023 (18 год. / 6 кредитів), сертифікат № 0010126 http://surl.li/tipom.
  • Підвищення кваліфікації (курси) Prometheus. Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг. Як написати якісний звіт про результати акредитаційної експертизи освітньої програми
  • Участь у програмі навчання експертів із акредитації освітніх програм (онлайн тренінг із підготовки експертів) 20 грудня 2023 р.
  • Участь у роботі круглого столу в змішаному форматі (онлайн / офлайн), організований Полтавською ТПП із залученням представників митної служби Полтавської області і Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД», 15 листопада 2023 р.
  • Підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті проєктів та підвищення кваліфікації Полтавського університету економіки і торгівлі за акредитованою спеціальністю 076 «Підприємництво та торгівля, Свідоцтво № ПК 01597997 01508-2024 від 26 січня 2024 р.», 6 кредитів (180 год.). http://surl.li/tipor.
  • Полтавський університет економіки і торгівлі, сертифікат про підвищення кваліфікації ПК 01597997\01583-2024, 26.02.2024-27.03.2024 (30 год. / 1 кредит). http://surl.li/tipox.
  • Підвищення кваліфікації «Особливості перевезення аграрної групи товарів залізничним і автомобільним транспортом в сучасних умовах воєнного стану», яке проводилося ГО «Міжнародна фундація розвитку»  спільно з ГО «Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» та освітнім проєктом «Агрокебети» в рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України», який реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України», 07.02-22.03.2024 року, сертифікат VET № 2514, 3 кредити (90 годин). http://surl.li/tipoz.
  • Національна академія педагогічних наук ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Центральний інститут післядипломної освіти. Свідоцтво про підвищення кваліфікації СП 35830447/1120-24. 22 січня 2024 року-21 червня 2024 року. 180 год / 6 кредитів.

Об’єкти права інтелектуальної власності

1. Склад хліба пшеничного «Богатирський» : пат. 131930 Україна : МПК, A21D 13/02 (2006.01) № u201807368; заяв. 02.07.18; опубл. 11.02.2019, Бюл. № 3. 6 с.
2. Склад хліба пшеничного «Козацький» : пат. 135974 Україна : МПК, А21D 2/36 (2006.01) № u201901839; заяв. 21.02.19; опубл. 25.07.2019, Бюл. №  14. 5 с.
3. Композиція хліба пшеничного «Шотландський» : 142655 Україна МПК, A21D 2/36 (2006.01) № u201910865; заяв. 04.11.19; опубл.25.06.2020, Бюл. № 12. 4 с.
4. Склад хліба пшеничного : 143801 Україна МПК A21D 2/36 (2006.01) № u202001711; заяв. 11.03.20; опубл.10.08.2020, Бюл. № 15. 4 с.
5. Спосіб виробництва пельменів з -каротином для дітей : 145350 Україна МПК, А23L 5/00 (2020.01) № u 2020 01943; заяв. 20.03.20; опубл. 10.12.2020, Бюл. № 23. 4 с.
6. Склад хліба пшеничного «Calabaza» : 145707 Україна : МПК, А21D 2/36 (2006.01), А21D 13/062 (2017.01) № u202005194; заяв. 12.08.20; опубл. 28.12.2020, Бюл. №  24. 5 с.
7. Спосіб виробництва пельменів м’ясо-рослинних для дітей дошкільного віку : 145763 Україна МПК, А23L 5/00 А23L 13/40 (2016.01) № u202001944; заяв. 20.03.20; опубл. 06.01.2021, Бюл. № 1. 4 с.
8. Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів : пат. 151495 Україна МПК, А01В 79/00 (2022.01) № u 2021 07690; заяв. 28.12.21; опубл. 03.08.2022, Бюл. № 31. 4 с.
9. Технічний засіб для завантаження зерна до силосних споруд : пат. 156976 Україна МПК, А01F 25/00 (2024.01) № u 2024 00093; заяв. 05.01.24; опубл. 28.08.2024, Бюл. № 35. 5 с.
10. Спосіб обробки зерна злакових культур : пат. 156166 Україна МПК B02B 3/02 (2006.01) № u 2024 00068; заяв. 03.01.24; опубл. 15.05.2024, Бюл. № 20. 7 с.

Участь у професійних та громадських об’єднаннях

  • Голова Полтавського місцевого осередку Громадської організації «Українське товариство товарознавців і технологів» на базі Полтавського державного аграрного університету
  • Член громадської організації «Прогресильні» (Сертифікат № 0289/24)
  • Полтавська громадська організація «Офіційна сільськогосподарська дорадча служба».
  • Член ГО «Єднання для процвітання: влада-громада-бізнес-освіта»

Здобутки

  • Керівник НДТ: Якість і безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі та торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи (Державний реєстраційний номер: 0121U110650 від 18.04.2021 р.).
  • Член редакційної колегії наукового журналу категорії Б «Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації» http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/about/editorialTeam
  • Науковий консультант ТОВ «Зовніштехсервіс». Договір від 01.10.2018 р. (2018 ‒ дотепер).

Публікації

Обов'язки

куратор академічної групи 241 ГРСбд_11