Левченко Юлія Вікторівна

Фото, посада, контакти

Кафедра: 

Механічної та електричної інженерії

Посада: 

доцент

Науковий ступінь: 

кандидат технічних наук

Вчені звання: 

доцент

Контактна інформація: 

вул. Сковороди 1/3, м. Полтава, 36003,
навчальний корпус №3, 2-й поверх, 309 каб.
Інженерно-технологічний факультет,
тел. (0532) 56-96-87
e-mail: yuliia.levchenko@pdau.edu.ua

Ідентифікатори науковця:

Основні дисципліни

Технології сільськогосподарського машинобудування

Прогресивні технології в галузі

Проектування технологічних процесів переробних підприємств

Машини та обладнання переробних підприємств

Технологічні основи машинобудування

Технологічні методи виготовлення заготовок

Технології переробки сільськогосподарської продукції

Освіта

2002-2006 – Лохвицький технологічний технікум Полтавської державної аграрної академії, молодший спеціаліст за спеціальністю «Бродильне виробництво та виноробство», кваліфікація – технік-технолог.
2006 - 2009 - Полтавський університет споживчої кооперації України, магістр за спеціальністю «Технологія харчування», кваліфікація - магістр з харчових технологій та інженерії.
2006 - 2010 – Сумський державний університет, спеціаліст за спеціальністю «Менеджмент організацій», кваліфікація - менеджер-економіст.
2022 - 2023 - Полтавський державний аграрний університет, магістр за спеціальністю «Галузеве машинобудування», кваліфікація - інженер з галузевого машинобудування.

Аспірантура

Захистила кандидатську дисертацію як пошукач за спеціальністю «Технологія харчової продукції» на тему: «Розробка технології солодких соусів з використанням хеномелесу» (30.11.2017).

Досвід роботи

2022 - по теперішній час - Полтавський державний агарний університет, доцент кафедри механічної та електричної інженерії.

2009 – 2022 - ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», від викладача-стажиста до доцента кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства.

2006 – 2006 - Лохвицький технологічний технікум Полтавської державної аграрної академії, лаборант.

2005 – 2005 – ЗАТ «Оболонь», інженер з якості харчової продукції.


Загальний досвід роботи - 18 років, у т.ч. науково-педагогічний стаж - 14 років.

Знання мов

Українська – досконало; англійська – Upper-Intermediate (сертифікат В2 № 0000796205 від 11.03.2020).

Міжнародні підвищення кваліфікації

20.06 - 11.07.2019 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Collegium Civitas, м. Варшава, «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі». Сертифікат про проходження стажування науково-педагогічних працівників № 10/2019 від 12.07.2019 року. 108 год. (3 кредити ЄКТС).

22.07 - 28.07.2019 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, «Internobmen LTD» Варна, Болгарія, «Програма організації та модернізації професійних міжнародних студентських стажувань». Сертифікат про участь від 10.09.2019 р. 56 год.

29.05 - 05.06.2023 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Instytut Badawczo-Rozwojowy Lubelskiego Parku Naukowo Technologicznego Sp. z o. o. (Lublin, Republic of Poland), ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» (IESF) (Київ, Україна), «Академічна доброчесність та тайм-менеджмент при підготовці наукових робіт: зарубіжний та вітчизняний досвід». Сертифікат про міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) ESN №14455. 45 год. (1,5 кредити ЄКТС).

26.06 - 03.07.2023 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Instytut Badawczo-Rozwojowy Lubelskiego Parku Naukowo Technologicznego Sp. z o. o. (Lublin, Republic of Poland), ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» (IESF) (Київ, Україна), «Неформальна освіта при підготовці бакалаврів  та магістрів в країнах Європейского Союзу та Україні». Сертифікат про міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) ESN №14682. 45 год. (1,5 кредити ЄКТС).

03.05 - 12.05.2024 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Instytut Badawczo-Rozwojowy Lubelskiego Parku Naukowo Technologicznego Sp. z o. o. (Lublin, Republic of Poland), ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» (IESF) (Київ, Україна), «Інтерактивні технології змішаного навчання при підготовці здобувачів освіти технічних та природничих спеціальностей в країнах Європейського союзу та Україні». Сертифікат про міжнародне підвищення кваліфікації ESN №19705. 45 год. (1,5 кредити ЄКТС).

Підвищення кваліфікації в Україні

06.10 - 17.11.2020 - стажування у сфері стандартизації та метрології, ДП «Стандартметрологія». Сертифікат № 03/18/1162 від 17.11.2020. 180 год. (6 кредитів ЄКТС).

23.11 - 05.12.2020 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, «Програма внутрішніх аудиторів системи безпечності харчових продуктів».  Свідоцтво про підвищення кваліфікації № 02070938/01785-20, реєстр.номер 195-Д с.ф./2939 від 05 грудня 2020 року. 72 год. (2 кредити ЄКТС).

2020 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Громадська організація «Resto guild», «Внутрішній аудитор із харчової безпеки в закладах ресторанного господарства».  Сертифікат аудитора № 00220112 від 02.12.2020 р.

18.09 - 29.09.2023 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Національний університет біоресурсів і природокористування України ННІ післядипломної освіти, «Інноваційні професійні компетентності в педагогічній діяльності». Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС №00493706/020065-23. 60 год. (2 кредити ЄКТС).

14.05 - 10.06.2024 - підвищення кваліфікації на виробництві, Приватне підприємство «Лубнимаш», «Розробка та впровадження технологічних процесів, устаткування, оснащення під час виготовлення, монтажу, обслуговування, ремонту машин та обладнання сільськогосподарського виробництва». Довідка про підвищення кваліфікації №6 від 10.06.2024 р. 120 год. (4 кредити ЄКТС).

Об’єкти права інтелектуальної власності

1. Пат. на корисну модель 105108 UA Україна, МПК A23L 21/12 A23L 29/206 A23L 23/00. Композиція інгредієнтів для приготування фруктового соусу «Насолода» / Хомич Г. П., Левченко Ю. В.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ».  № u 201507094; заявл. 16.07.2015; опубл. 10.03.2016, Бюл. № 5.

2. Пат. на корисну модель 111867 UA Україна, МПК А23L 23/00, А23L 29/231 (2006.01). Композиція інгредієнтів для приготування соусу хеномелесово-гарбузового [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В., Вахрушева А. О.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2016 04934; заявл. 04.05.2016, опубл. 25.11.2016, Бюл. № 22.

3. Пат. на корисну модель 113551 UA Україна, МПК А23L 23/10 (2016.01), А23/00, 33/10 (2016.01). Композиція інгредієнтів для приготування солодкого соусу [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В., Коноваленко О. Ю.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2016 04933; заявл. 18.04.2016, опубл. 10.02.2017, Бюл. № 22.

4. Пат. на корисну модель 132292 UA Україна, МПК А23L 23/10 (2018.01), А23/00, 33/10 (2018.01). Фруктовий соус «Новинка» [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2018 08011; заявл. 18.07.2018, опубл. 25.02.2019, Бюл. № 4.

5. Пат. на корисну модель 132291 UA Україна, МПК А23L 23/10 (2018.01), А23/00, 33/10 (2018.01). Композиція інгредієнтів для приготування самбуку яблучного з хеномелесом [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В., І. Ю. Нужна ; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2018 07997; заявл. 18.07.2018, опубл. 25.02.2019, Бюл. № 4.

6. Композиція інгредієнтів для приготування пана-коти з хеномелесом : пат. 142965 Україна : МПК А23L 21/10 (2016.01) А23L 29/256 (2016.01). № а 2020 09738 ; опубл. 11.10.2020, Бюл. № 5. (Патент на корисну модель).

7. Спосіб приготування пісочного тіста з кунжутом: пат. 147116 Україна : МПК А21D 13/68 (2017.01) А21D 2/36 (2006.01). № u 2020 05991; заявл. 21.09.2020; опубл. 14.04.2021, Бюл. № 15. (Патент на корисну модель).

8. Деклараційний патент на корисну модель Спосіб приготування мусу яблучно-горіхового. № 152664. u 2022 02327. 30.03.2023 р.

Участь у професійних та громадських об’єднаннях

2023 - по теперішній час - сталий член громадської організації «Міжнародної фундації науковців та освітян» IESF, посвідчення № ES13556

Здобутки

Експерт НАЗЯВО з акредитації спеціальності 181 «Харчові технології».

 

2015 - Подяка за активну участь у Міжрегіональному туристичному фестивалі «Гастрономічна гостинність Полтавщини», Полтавська обласна державна адміністрація, Департамент інфраструктури та туризму. м. Полтава

2016 - Подяка за багаторічну самовіддану працю, значний особистий внесок у підготовку фахівців для споживчої кооперації та інших галузей економіки України, досягнення в навчально- виховній, науковій і громадській роботі та з нагоди 55-ї  освітньої діяльності університету. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».

2018 - Грамота за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців для споживчої кооперації та інших галузей економіки України, досягнення у повчально-виховній, науковій і громадській роботі, з нагоди професійного свята Дня працівник освіти.  Полтавська обласна державна адміністрація. Департамент освіти і науки.

2019 - Грамота за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців України, досягнення у навчально-виховній, науковій і громадській роботі з нагоди 45-річчя створення факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Полтавська обласна державна адміністрація. Департамент освіти і науку.

2020 - Подяка за високу професійну майстерність, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, досягнення в навчально- виховній, науковій громадській роботі, багаторічну плідну працю з нагоди професійного свята- Дня працівників освіти та 59-ї річниці освітньої діяльності університету. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».

2023 - Почесна грамота Полтавської обласної військової адміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм. вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу Полтавщини, забезпечення продовольчої безпеки держави та з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Публікації

Список публікацій: 

Факультети: