Основні дисципліни
Технології сільськогосподарського машинобудування
Прогресивні технології в галузі
Проектування технологічних процесів переробних підприємств
Машини та обладнання переробних підприємств
Технологічні основи машинобудування
Технологічні методи виготовлення заготовок
Технології переробки сільськогосподарської продукції
Освіта
Аспірантура
Захистила кандидатську дисертацію як пошукач за спеціальністю «Технологія харчової продукції» на тему: «Розробка технології солодких соусів з використанням хеномелесу» (30.11.2017).
Досвід роботи
2022 - по теперішній час - Полтавський державний агарний університет, доцент кафедри механічної та електричної інженерії.
2009 – 2022 - ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», від викладача-стажиста до доцента кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства.
2006 – 2006 - Лохвицький технологічний технікум Полтавської державної аграрної академії, лаборант.
2005 – 2005 – ЗАТ «Оболонь», інженер з якості харчової продукції.
Загальний досвід роботи - 18 років, у т.ч. науково-педагогічний стаж - 14 років.
Знання мов
Українська – досконало; англійська – Upper-Intermediate (сертифікат В2 № 0000796205 від 11.03.2020).
Міжнародні підвищення кваліфікації
20.06 - 11.07.2019 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Collegium Civitas, м. Варшава, «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі». Сертифікат про проходження стажування науково-педагогічних працівників № 10/2019 від 12.07.2019 року. 108 год. (3 кредити ЄКТС).
22.07 - 28.07.2019 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, «Internobmen LTD» Варна, Болгарія, «Програма організації та модернізації професійних міжнародних студентських стажувань». Сертифікат про участь від 10.09.2019 р. 56 год.
29.05 - 05.06.2023 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Instytut Badawczo-Rozwojowy Lubelskiego Parku Naukowo Technologicznego Sp. z o. o. (Lublin, Republic of Poland), ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» (IESF) (Київ, Україна), «Академічна доброчесність та тайм-менеджмент при підготовці наукових робіт: зарубіжний та вітчизняний досвід». Сертифікат про міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) ESN №14455. 45 год. (1,5 кредити ЄКТС).
26.06 - 03.07.2023 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Instytut Badawczo-Rozwojowy Lubelskiego Parku Naukowo Technologicznego Sp. z o. o. (Lublin, Republic of Poland), ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» (IESF) (Київ, Україна), «Неформальна освіта при підготовці бакалаврів та магістрів в країнах Європейского Союзу та Україні». Сертифікат про міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) ESN №14682. 45 год. (1,5 кредити ЄКТС).
03.05 - 12.05.2024 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Instytut Badawczo-Rozwojowy Lubelskiego Parku Naukowo Technologicznego Sp. z o. o. (Lublin, Republic of Poland), ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» (IESF) (Київ, Україна), «Інтерактивні технології змішаного навчання при підготовці здобувачів освіти технічних та природничих спеціальностей в країнах Європейського союзу та Україні». Сертифікат про міжнародне підвищення кваліфікації ESN №19705. 45 год. (1,5 кредити ЄКТС).
Підвищення кваліфікації в Україні
06.10 - 17.11.2020 - стажування у сфері стандартизації та метрології, ДП «Стандартметрологія». Сертифікат № 03/18/1162 від 17.11.2020. 180 год. (6 кредитів ЄКТС).
23.11 - 05.12.2020 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, «Програма внутрішніх аудиторів системи безпечності харчових продуктів». Свідоцтво про підвищення кваліфікації № 02070938/01785-20, реєстр.номер 195-Д с.ф./2939 від 05 грудня 2020 року. 72 год. (2 кредити ЄКТС).
2020 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Громадська організація «Resto guild», «Внутрішній аудитор із харчової безпеки в закладах ресторанного господарства». Сертифікат аудитора № 00220112 від 02.12.2020 р.
18.09 - 29.09.2023 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Національний університет біоресурсів і природокористування України ННІ післядипломної освіти, «Інноваційні професійні компетентності в педагогічній діяльності». Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС №00493706/020065-23. 60 год. (2 кредити ЄКТС).
14.05 - 10.06.2024 - підвищення кваліфікації на виробництві, Приватне підприємство «Лубнимаш», «Розробка та впровадження технологічних процесів, устаткування, оснащення під час виготовлення, монтажу, обслуговування, ремонту машин та обладнання сільськогосподарського виробництва». Довідка про підвищення кваліфікації №6 від 10.06.2024 р. 120 год. (4 кредити ЄКТС).
Об’єкти права інтелектуальної власності
1. Пат. на корисну модель 105108 UA Україна, МПК A23L 21/12 A23L 29/206 A23L 23/00. Композиція інгредієнтів для приготування фруктового соусу «Насолода» / Хомич Г. П., Левченко Ю. В.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 201507094; заявл. 16.07.2015; опубл. 10.03.2016, Бюл. № 5.
2. Пат. на корисну модель 111867 UA Україна, МПК А23L 23/00, А23L 29/231 (2006.01). Композиція інгредієнтів для приготування соусу хеномелесово-гарбузового [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В., Вахрушева А. О.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2016 04934; заявл. 04.05.2016, опубл. 25.11.2016, Бюл. № 22.
3. Пат. на корисну модель 113551 UA Україна, МПК А23L 23/10 (2016.01), А23/00, 33/10 (2016.01). Композиція інгредієнтів для приготування солодкого соусу [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В., Коноваленко О. Ю.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2016 04933; заявл. 18.04.2016, опубл. 10.02.2017, Бюл. № 22.
4. Пат. на корисну модель 132292 UA Україна, МПК А23L 23/10 (2018.01), А23/00, 33/10 (2018.01). Фруктовий соус «Новинка» [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В.; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2018 08011; заявл. 18.07.2018, опубл. 25.02.2019, Бюл. № 4.
5. Пат. на корисну модель 132291 UA Україна, МПК А23L 23/10 (2018.01), А23/00, 33/10 (2018.01). Композиція інгредієнтів для приготування самбуку яблучного з хеномелесом [Текст] / Хомич Г. П., Левченко Ю. В., І. Ю. Нужна ; заявник і патентовласник ВНЗ Укоопспілки «ПУЕТ». № u 2018 07997; заявл. 18.07.2018, опубл. 25.02.2019, Бюл. № 4.
6. Композиція інгредієнтів для приготування пана-коти з хеномелесом : пат. 142965 Україна : МПК А23L 21/10 (2016.01) А23L 29/256 (2016.01). № а 2020 09738 ; опубл. 11.10.2020, Бюл. № 5. (Патент на корисну модель).
7. Спосіб приготування пісочного тіста з кунжутом: пат. 147116 Україна : МПК А21D 13/68 (2017.01) А21D 2/36 (2006.01). № u 2020 05991; заявл. 21.09.2020; опубл. 14.04.2021, Бюл. № 15. (Патент на корисну модель).
8. Деклараційний патент на корисну модель Спосіб приготування мусу яблучно-горіхового. № 152664. u 2022 02327. 30.03.2023 р.
Участь у професійних та громадських об’єднаннях
2023 - по теперішній час - сталий член громадської організації «Міжнародної фундації науковців та освітян» IESF, посвідчення № ES13556.
Здобутки
Експерт НАЗЯВО з акредитації спеціальності 181 «Харчові технології».
2015 - Подяка за активну участь у Міжрегіональному туристичному фестивалі «Гастрономічна гостинність Полтавщини», Полтавська обласна державна адміністрація, Департамент інфраструктури та туризму. м. Полтава
2016 - Подяка за багаторічну самовіддану працю, значний особистий внесок у підготовку фахівців для споживчої кооперації та інших галузей економіки України, досягнення в навчально- виховній, науковій і громадській роботі та з нагоди 55-ї освітньої діяльності університету. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».
2018 - Грамота за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців для споживчої кооперації та інших галузей економіки України, досягнення у повчально-виховній, науковій і громадській роботі, з нагоди професійного свята Дня працівник освіти. Полтавська обласна державна адміністрація. Департамент освіти і науки.
2019 - Грамота за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців України, досягнення у навчально-виховній, науковій і громадській роботі з нагоди 45-річчя створення факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Полтавська обласна державна адміністрація. Департамент освіти і науку.
2020 - Подяка за високу професійну майстерність, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, досягнення в навчально- виховній, науковій громадській роботі, багаторічну плідну працю з нагоди професійного свята- Дня працівників освіти та 59-ї річниці освітньої діяльності університету. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».
2023 - Почесна грамота Полтавської обласної військової адміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм. вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу Полтавщини, забезпечення продовольчої безпеки держави та з нагоди Дня працівників сільського господарства.