Шелудько Вікторія Миколаївна

Фото, посада, контакти

Кафедра: 

Технології виробництва продукції тваринництва

Посада: 

доцент кафедри

Науковий ступінь: 

кандидат технічних наук

Вчені звання: 

доцент

Контактна інформація: 

36003, Полтава, вул. Сковороди 1/3, ПДАУ, корпус №4, кафедра технології виробництва продукції тваринницва, каб. 431

e-mail: viktoriia.sheludko@pdau.edu.ua

Ідентифікатори науковця:

Google Академія  (Шелудько Вікторія)

ORCID (0000-0002-5436-5035)

Researcher Gate (Viktoriia_Sheludko)

Researcher ID (D-5173-2016)

Scopus (Sheludko, Viktoriia)

Науковці України (Шелудько Вікторія Миколаївна)

Бібліометрика української науки (Шелудько Вікторія Миколаївна)

Освіта

Одеська національна академія харчових технологій. Ступінь бакалавра зі спеціальності Харчові технології та інженерія, факультет технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчування, 1999-2003
Одеська національна академія харчових технологій. Ступінь магістра зі спеціальності Харчові технології, факультет технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчування, 2003-2004
Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі». Диплом спеціаліста про перепідготовку зі спеціальності «Економіка підприємства»,. Факультет підвищення кваліфікації, 2009-2011

Аспірантура

Період навчання: 2004 - 2007 рр.
Дата захисту: 15 червня 2009 року.
Спеціальність: 05.18.01 – зберігання і технологія переробки зерна, зернових, хлібопродуктів, комбікормів.
Тема дисертації: Удосконалення технології і розширення асортименту цукрового печива за рахунок використання вторинних продуктів харчової промисловості.
Ступінь кандидата технічних наук.

Досвід роботи

1.03.2022 – по теперішній час. Експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, спеціальність 181 Харчові технології
2.09.2024 – по теперішній час. Доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва, Полтавський державний аграрний університет, Полтава, Україна

2.09.2024 – по теперішній час. Фахівець відділу міжнародних відносин, Полтавський державний аграрний університет, Полтава, Україна

1.09.2023 - 31.08.2024 Доцент кафедри харчових технологій, Полтавський державний аграрний університет, Полтава, Україна
1.09.2012 – 31.08.2023 Доцент кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства, Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Полтава, Україна 1.09.2008 – 30.08.2012 Асистент кафедри технології і організації ресторанного
господарства, Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Полтава, Україна
1.12.2007 – 30.06.2008 Асистент кафедри безпеки життєдіяльності, Одеська національна академія харчових технологій, Одеса, Україна

Знання мов

Українська - вільно;
Англійська – Intermediate (Aptis General Certificate from British Council, overall
CEFR grade-B2, 21 грудня 2018 р.)

Міжнародна діяльність

Teaching Staff of the Erasmus+programme, State Higher Vocational School in Tarnow, 07 червня 2021 - 11 червня 2021, Тарнов, Польща.

Підвищення кваліфікації в Україні

1. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Сертифікат «Університетська система забезпечення академічної доброчесності: об’єднуємо цінності та алгоритми», 03.04.2024, 0,07 ECTS (2 hours)
2. Odesa national universty of technology. Certficate of attendance at internatonal seminar "Marketng and event management in restaurant bussines", 28.09.2023, 0,07 ECTS (6 hours).
3. VI International Scientific and Theoretical Conference "Sectoral research XXI: characteristics and features"  Certficate, 08.09.2023, 0,1 ECTS (3 hours)
4. Платформа "Prometheus".  Сертифікат. "Небайдужі: базові емоційні потреби та соціальна взаємодія". 0,5 кредиту ЄКТС 0,5 ЄКТС (15 год.)
5. Softserve Academy. Certficate Series DS № 14115/2023. "Tech Summer Bootcamp for Teachers", 26 липня 2023 – 01 вересня 2023, 0,3 ECTS (10 hours).
6. Ukraine global faculty. Certficate of attendance "Introduction to the US System of Intellectual Property – ALEXANDER AKHIEZER". 10.08.2023., 0,05 ECTS (1,5 hours).
7. Платформа "Prometheus". Сертифікат. "Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти". 27.02.2023. 2,6 ЄКТС (80 год).
8. Полтавський університет економіки і торгівлі. Довідка. Підвищення кваліфікації на базі Навчально-виробничого комбінату Вищого навчального закладу "Полтавський університет економіки і торгівлі". 04.07.2022- 29.08.2022. 6 кредитів ЄКТС (180 год.).
9. III International Scentific and Theoretcal Conference "Science of XXI Century: development, man theories and achievements". Certificate of participaton. 2.12.2022, 0,1 ECTS (3 hours).
10. Interconf Scientific Publish Center. XI International Scentificand Practical conference "Scientific research in XXI century" Certificate of participation. 6-8.03.2022, 0,4 ECTS (12 hours).
11. Платформа "Prometheus".  Сертифікат. "Академічна доброчесність: онлайн курс для викладачів". 28.10.2021. 2 кредити ЄКТС (60 годин).
12. Czech Technical university in Prague. Certificate of partcipation "Scence, engineering and technologies: current issues and recearch". 12-13 March 2021. 0,5 ECTS (15 hours).
13. Відокремлений структурний підрозділ "Інститут підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики" Одеської державної академії технічного регулювання та якості. "Нова версія міжнародного стандарту ISO 22000:2018 "Системи управляння безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга" з врахуванням вимог  ISO 19011:2018 та ISO 31000:2018". Посвідчення № СС 37549915/91/31-19. 26.09.2019 р. 0,27 ЄКТС (8 год).

Об’єкти права інтелектуальної власності

1. Склад печива кантуччі. Патент на корисну модель. Шелудько В.М., Чилінгарян Ж.В. № 140898, опубл. 10.03.2020 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8357
2. Склад м’яких вафель. Патент на корисну модель. Шелудько В.М., Беззуб С.А. № 140897, опубл. 10.03.2020 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8360
3. Склад панфорте безглютенового. Патент на корисну модель. Шелудько В.М., Гречко Г.В. № 140900, опубл. 10.03.2020 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8359
4. Склад брауні безглютенового. Патент на корисну модель. Шелудько В.М., Волкова О.Б. № 140896, опубл. 10.03.2020 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8358
5. Склад фондану безглютенового. Патент на корисну модель. Шелудько В.М. №  141450, опубл. 10.04.2020 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8361
6. Спосіб приготування бісквітного печива «Савоярді». Патент на корисну модель. Шелудько В.М. № 146215 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10165
7. Композиція для приготування пряничного тіста. Патент на корисну модель. Суткович Т.Ю., Шелудько В.М. № 146190, опубл. 27.01.2021 р.  http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10166
8. Спосіб виготовлення беглютенового блонді. Патент на корисну модель. Шелудько В.М. № 147031, опубл. 07.04.21 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10525
9. Спосіб приготування безглютенових гріссіні. Патент на корисну модель. Шелудько В.М. № 152653, опубл. 29.03.2023 р. http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12906
10. Спосіб виготовлення безглютенового блонді. Патент на корисну модель. Шелудько В.М., Хмельницька Є.В. № 155752 р. https://dspace.pdau.edu.ua/items/e56603e9-1038-4094-b7dd-4d907178d550

Публікації

За період з 2019 по 2024 рік надруковано 12 статей у фахових виданнях, 10 патентів на корисну модель, 21 тез доповідей. 

Список публікацій: