Освіта
Аспірантура
Як здобувач захистив кандидатську дисертацію у 2002 р. Науковий ступінь кандидата технічних наук, Ph.D. за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв.
Докторантура
Навчання в докторантурі протягом 2011-2014 р.р. Захист докторської дисертації в 2016 р.
Доктор технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв.
Досвід роботи
На факультеті працює з 2021 року. Протягом 19933-2021 рр. працював у Вищому навчальному закладі УКООПСПІЛКИ «Полтавський університет економіки і торгівлі».
Знання мов
Міжнародні підвищення кваліфікації
Пройшов виробниче науково-практичне стажування в Compani «INTEROBMEN LTD», Varna, Republic of Bulgaria з 09.08.2019 р. по 19.08.2019 р. (56 год.);
Тренінг для керівників експертних груп НАЗЯВО (30 год.).
Підвищення кваліфікації в Україні
Участь в роботі 1-ої Міжнародної Літньої Академії «IMPROVING THE EFFIENCY OF THE UNIVERSITY EDUCATION SYSTEM AND SCIENTIFIC RESEARCH IN THE FRAMEWORK OF THE INTERACTION OF NATIONAL EDUCATIONAL SYSTEMS IN THE CIS COUNTRIES», 23-27 august 2019, Chisinau, Republic of Moldova, (UNIVERSITY OF POLITICAL AND ECONOMIC STUDIES «C. STERE»);
Програма науково-педагогічного підвищення кваліфікації (стажування) «Організація дидактичного процесу, освітніх програм, інноваційних технологій та наукової роботи» в Навчальному закладі «Центр освітнього консультування ТОВ», м. Краків, Польща (13.01.2020 р. – 26.01.2020 р.) і отримав відповідний сертифікат KRA200122 від 27.01.2020 р.;
Курс «Академічна доброчесність в університеті» і отримав сертифікат ВУМ online № 033076 від 22.06.2020 р;
Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України, "Розвиток інноваційних професійних компетентностей в педагогічній діяльності", свідоцтво про підвищення кваліфікації № СС 00493706/015828-22 від 20.04.2022 р., тема «Підготовка науково-педагогічного працівника до управління інноваційною діяльністю студентів в процесі вивчення дисципліни «Процеси та апарати переробних і харчових виробництв», дата видачі 15.05.2022 р.
Участь у професійних та громадських об’єднаннях
З 2016 р. по 2021 р. науковий керівник постійно діючого щорічного міжвузівського науково-практичного семінару «Нові технології і обладнання харчових виробництв» та відповідальний за випуск його матеріалів з 2012 р.
Здобутки
Нагороджений Почесними грамотами: Полтавської обласної державної адміністрації (2003 р.); Управління освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації (2005), Виконавчого комітету Полтавської міської ради (2019), Полтавського університету економіки і торгівлі (2004, 2005, 2016),
Подяками: Міського голови м. Полтава (2016), Всеукраїнської спілки споживчих товариств (2019), Полтавського університету економіки і торгівлі (2006, 2007, 2020, 2021).
2007–2018 рр. – директор ТОВ «ДЖІ ЕС ЕН Груп» (діяльність підприємств ресторанного господарства).
Публікації
Є автором та співавтором понад 120 наукових та науково-методичних публікацій, серед яких 1 монографія, 5 навчальних посібників, понад 33 статті у журналах і збірниках (у тому числі журналах, що входять до наукометричної бази даних Scopus), 10 патентів на винаходи та корисні моделі України.
Основні публікації за останні 5 років:
1. Скрипник В.О., Бут А.Г. Результати дослідження кінетики вологовмісту під час кондуктивного сушіння картоплі. Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали І Всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції, (м. Полтава, 19-20 квіт. 2023 р.) Полтава, 2023. С. 89-92. URL: https://drive.google.com/file/d/1Xsgam2WUUj5ShYkJfeIv_KX6X_Dx8qQD/view
2. Скрипник В. О., Пономаренко Б. Г. Можливість використання існуючих способів для сушіння смаженого м’яса. Вiсник ПДАУ. 2022. № 2. С.287-295. https://journals.pdaa.edu.ua/visnyk/article/view/1667/2064.
3. Tkachenko A., Syrokhman I., Birta G., Skrypnyk V., Burgu Y. Development of Wafers With Fillings Made From Organic Raw Materials With Improved Consumer Properties. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2020. 4(11 (106)). 39-45. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3725025 .
4. Tkachenko A., Syrokhman I., Skrypnyk V., Birta G., Burgu Y. Qualimetric Assessment of Waffles With Fillings of Organic Raw Materials. EUREKA: Life Sciences, 2020. 4. 53-58. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2020.001379
https://journal.eu-jr.eu/life/article/view/1560.
5. Skrypnyk V., Farisieiev A. Analytical model of heat treatment of meat products with high content of connective tissue in vacuum termopackets. Journal of Chemistry and Technologies, 2019, 27(2), 201-211. doi: 10.15421/081920.