Основні дисципліни
Інноваційні технології харчових виробництв
Процеси і апарати харчових виробництв
Процеси та апарати переробних і харчових виробництв
Машиновикористання в переробній галузі
Засоби механізації у переробній галузі
Освіта
Аспірантура
Захистив кандидатську дисертацію як пошукач за спеціальністю 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництву» на тему: «Дослідження процесу та вдосконалення обладнання для двостороннього жаріння м’яса під осьовим тиском» (2002 р.).
Докторантура
2011-2014 - навчання в докторантурі. Захистив докторську дисертацію за спеціальністю 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв» на тему: «Наукове обґрунтування енергоефективних процесів і обладнання кондуктивного жарення натуральних м’ясних виробів» (2016 р.).
Досвід роботи
2021 – по теперішній час – ПДАУ, професор кафедри механічної та електричної інженерії.
2016 – 2021 – директор навчально-наукового інституту; декан факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Полтавського університету економіки і торгівлі.
2011 – 2016 – доцент кафедри технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі Полтавського університету економіки і торгівлі.
2011 – 2014 – докторант Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2004 – 2011 – завідувач кафедри технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі Полтавського університету економіки і торгівлі.
2004 – 2016 – завідувач галузевої науково-дослідної лабораторії харчових виробництв Полтавського університету економіки і торгівлі.
1993 – 2004 – асистент, старший викладач, доцент кафедри технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі Полтавського університету економіки і торгівлі.
Науково-педагогічний стаж – 31 рік, загальний стаж роботи – 38 років.
Знання мов
Українська – досконало; польська – Upper-Intermediate (Сертифікат на рівні В2 (Common European Framework of Refrrence (CEFR)).
Міжнародні підвищення кваліфікації
03.08.2023 - 18.08.2023 року - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Конференц-центр Американської хімічної організації м. Сан Франциско, «Біотехнологія та електрична інженерія кормової галузі». Сертифікат про завершення від 18.08.2023 р.,120 год. (4 кредити ЄКТС).
13.01.2020 – 26.01.2020 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Навчальний заклад «Центр освітнього консультування ТОВ», м. Краків, Польща, «Організація дидактичного процесу, освітніх програм, інноваційних технологій та наукової роботи». Сертифікат KRA200122 від 27.01.2020 р., 108 год. (3 кредити ЄКТС).
23.08 - 27.08.2019 - участь в роботі 1-ої Міжнародної Літньої Академії «IMPROVING THE EFFIENCY OF THE UNIVERSITY EDUCATION SYSTEM AND SCIENTIFIC RESEARCH IN THE FRAMEWORK OF THE INTERACTION OF NATIONAL EDUCATIONAL SYSTEMS IN THE CIS COUNTRIES», Chisinau, Republic of Moldova, (UNIVERSITY OF POLITICAL AND ECONOMIC STUDIES «C. STERE»). Сертифікат про участь від 27.08.2019 р., 30 год. (1 кредит ЄКТС).
Підвищення кваліфікації в Україні
21.02 - 20.04.2022 - навчання за програмою підвищення кваліфікації, Навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України «Розвиток інноваційних професійних компетентностей в педагогічній діяльності», «Підготовка науково-педагогічного працівника до управління інноваційною діяльністю студентів в процесі вивчення дисципліни «Процеси та апарати переробних і харчових виробництв». Свідоцтво про підвищення кваліфікації №СС 00493706/015828-22 від 20.04.2022 р., 60 год. (2,0 кредити ЄКТС).
Об’єкти права інтелектуальної власності
1. Пат. 105398 С2 Україна, МПК А23L 1/01, А23L 1/025, А47J 37/00. Спосіб жарення м’яса / Черевко О.І., Скрипник В.О., Фарісєєв А.Г.: заявник і патентовласник Вищий навчальний заклад Укоопспілки Полтавський ун-т економіки та торгівлі. a 2012 04451 ; заявл. 09.04.12 ; опубл. 12.05.14, Бюл. 9. 4 с.
2. Пат. 89357 U Україна, МПК А47J 37/06. Пристрій для двостороннього жарення м’яса в умовах електроосмосу / О.І. Черевко, В.О. Скрипник, А.Г. Фарісєєв: заявник і патентовласник Вищий навчальний заклад Укоопспілки Полтавський ун-т економіки та торгівлі. а 2012 04493; заявл. 09.04.12; опубл. 25.04.14, Бюл. 8. 3 с.
3. Пат. 44894 Україна, МПК А 23 L 1/01. Спосіб жаріння м’яса із високим вмістом сполучної тканини / В.О. Скрипник, Н.Ю. Молчанова; заявник та власник патенту Полтавський ун-т споживчої кооперації України. № u200900356 ; заявл. 19.01.09 ; опубл. 26.10.09, Бюл. № 20. 4 с.
4. Пат. 43147 Україна, МПК А 23 L 1/01. Спосіб двостороннього жаріння м’яса та м’ясних продуктів / В.О. Скрипник, Н.Ю. Молчанова; заявник та власник патенту Полтавський ун-т споживчої кооперації України. № u200900010 ; заявл. 05.01.09 ; опубл. 10.08.09, Бюл. № 15. 4 с.
5. Пат. 21171 Україна, МПК А 47 J 37/06. Пристрій для двостороннього жаріння харчових продуктів під тиском у функціонально замкнених ємкостях / В.О. Дорохін, В.О. Скрипник, Н.Ю. Молчанова ; заявник та власник патенту Полтавський ун-т споживчої кооперації України. № а200608292 ; заявл. 24.07.06 ; опубл. 15.03.07, Бюл. № 3. 3 с.
6. Пат. 37604 Україна, МКВ А 47 J 37/06. Скрипник В.О., Дорохін В.О., Шеляков О.П., Скрипник О.В. Пристрій для двостороннього жаріння м’яса і м’ясопродуктів під осьовим тиском. № 2000020728; Заявл. 10.02.00; Опубл. 15.04.04; Бюл. № 4. К. : Держпатент України, 2004. 4 с.
7. Пат. 36799 Україна, МКВ А 22 С 18/00. Скрипник В.О., Дорохін В.О., Шеляков О.П.Спосіб двостороннього жаріння м’яса і м’ясопродуктів під осьовим тиском. № 2000020729; Заявл. 10.02.00; Опубл. 15.06.04; Бюл. № 6. К. : Держпатент України, 2004. 6 с.
8. Пат. 36799 А Україна, МКВ А 22 С 18/00. Скрипник В.О., Дорохін В.О., Шеляков О.П. Спосіб двостороннього жаріння м’яса і м’ясопродуктів під осьовим тиском. № 2000020729; Заявл. 10.02.00; Опубл. 16.04.01; Бюл. № 3. К. : Держпатент України, 2001. 3 с.
9. Пат. 37604 А Україна, МКВ А 47 J 37/06. Скрипник В.О., Дорохін В.О., Шеляков О.П., Скрипник О.В. Пристрій для двохсторонньої жарки м’ясопродуктів під осьовим тиском. № 2000020728; Заявл. 10.02.00; Опубл. 15.05.01; Бюл. № 4. К. : Держпатент України, 2001. 3 с.
Здобутки
2003 - Почесна грамота Полтавської обласної державної адміністрації.
2005 - Почесна грамота Управління освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.
2019 - Почесна грамота Виконавчого комітету Полтавської міської ради.
2004 - Почесна грамота Полтавського університету економіки і торгівлі.
2005 - Почесна грамота Полтавського університету економіки і торгівлі.
2016 - Почесна грамота Полтавського університету економіки і торгівлі.
2016 - Подяка міського голови м. Полтава.
2019 - Подяка Всеукраїнської спілки споживчих товариств.
2006 - Подяка Полтавського університету економіки і торгівлі.
2007 - Подяка Полтавського університету економіки і торгівлі.
2020 - Подяка Полтавського університету економіки і торгівлі.
2021 - Подяка Полтавського університету економіки і торгівлі.
З 2016 р. по 2021 р. науковий керівник постійно діючого щорічного міжвузівського науково-практичного семінару «Нові технології і обладнання харчових виробництв» та відповідальний за випуск його матеріалів з 2012 р.
З 2024 р. науковий керівник постійно діючого щорічного міжвузівського науково-практичного семінару «Нові технології і обладнання переробних і харчових виробництв» та відповідальний за випуск його матеріалів.
Член журі ІI етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України у 2023/2024 н. р., секції астрономії; аерофізики та космічних досліджень.
З 2007 по 2018 р. директор ТОВ «ДЖІ ЕС ЕН Груп» (діяльність підприємств ресторанного господарства).
Публікації
Список публікацій:
Обов'язки
Відповідальний на кафедрі механічної та електричної інженерії за академічну доброчесність.