Студентка першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Полтавського державного аграрного університету Дарія Сєрова взяла участь у І Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Кухня Хмельниччини в гастрономічній культурі України: історія та сучасність» та презентувала доповідь «Традиції гостинності та гастрономічна культура в Україні».
Основні тези виступу:
- Українські традиції гостинності як елемент культурної спадщини та їхня роль у формуванні унікального іміджу країни
- Вплив історичних процесів – від Київської Русі до сучасності – на культуру прийому гостей та особливості національної кухні
- Значення гастрономічної культури для розвитку туристичної привабливості України
- Відродження та популяризація традицій української гостинності через сучасний ресторанний бізнес
Отримані знання в рамках курсу «Культура та етика харчування» допомогли Дарії глибше дослідити історичні та соціокультурні аспекти української гостинності, зрозуміти її вплив на гастрономічний туризм та сучасну індустрію гостинності.
Вітаємо Дарію з науковими досягненнями! Дослідження традицій гостинності – це не лише збереження культурної спадщини, а й створення можливостей для розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні.