Підвищення кваліфікації по програмі #NoveFood2024 на тему: «Інноваційні технології харчової промисловості»

З 18 по 29 листопада викладачі кафедри харових технологій прийняли участь у програмі підвищення кваліфікації #NoveFood2024 у дистанційному форматі на тему: «Інноваційні технології харчової промисловості».

  

Метою заходу є професійний розвиток, обмін думками та перспективним баченням напрямів впровадження інноваційних технологій у виробництво харчових продуктів та розвитку харчової промисловості.

Спікерами програми були науковці різних закладів вищої освіти України, а саме: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного; Херсонський національний технічний університет; Національний університет біоресурсів та природокористування України; Державний біотехнологічний університет; Дніпровський державний аграрно-економічний університет; Луцький національний технічний університет.

Під час заходу були прослухані лекції на тему: «Крафтове виробництво як напрямок повоєнного відновлення харчової промисловості Півдня України», д.т.н., професор М.І.Валько; «Інноваційні технології виробництва функціональних продуктів з використанням альтернативного молока рослинного походження», д.т.н., професор, академік НАН вищої освіти України Л.В.Баль-Прилипко та к.т.н., доцент, член-кореспондент НАН вищої освіти України Г.А. Толок; «Чисельне моделювання процесів агропромислового і харчового виробництв», д.т.н., старший дослідник Алієв Ельчин Бахтияр огли; «Харчові добавки натурального походження: короткий огляд», к.х.н., доцент В.Я.Шемет; «Сукралоза: перспективи використання у харчовій промисловості», к.т.н., доцент О.Ф.Аксьонова; «Перспективи використання рослинних волокон в харчовій промисловості», к.т.н., доцент М.Є.Рацук; «Чипси з рослинної сировини: інноваційні рішення», д.т.н., професор І.М.Дударєв; «Інноваційні технології покращення якості та безпеки олієжирових продуктів», д.т.н., доцент А.О.Демидова; «Технології дієтичних добавок із нетрадиційної рослинної сировини та їх використання у виробництві харчової продукції», д.т.н., професор В.В.Євлаш; «Насіння нішевих олійних культур – перспективна сировина для харчової промисловості», к.т.н., доцент Н.А.Сова.

     

В підвищені кваліфікації прийняли участь більша 100 науковців та викладачів з різних закладів вищої освіти.

Після завершення онлайн-семінарів (аудиторної роботи) протягом наступних п’яти днів учасники самостійно опрацьовували пройдений матеріал та 04 грудня проходили підсумковий контроль у вигляді тестування. Після успішного контролю всі учасники отримали сертифікати.