Проведення ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв»

24 грудня 2024 року відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНІ ТА РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ», яку традиційно організувала та провела кафедра харчових технологій Полтавського державного аграрного університету. Модераторами заходу були завідувачка кафедри харчових технологій, доцент Ніна БУДНИК та доцент кафедри Алла КАЙНАШ.

Метою конференції було обмін досвідом, налагодження та продовження співпраці між науковцями, аспірантами, практиками  харчової промисловості та закладів ресторанного господарства, обговорення інноваційних та ресурсозберігаючих технологій харчових виробництв; актуальних питань якості та безпечності, пакування та зберігання харчових продуктів, шляхів удосконалення обладнання та розробки устаткування харчових виробництв, інноваційних технологій готельно-ресторанного бізнесу.

З вітальним словом конференцію відкрили завідувачка кафедри харчових технологій, доцент Ніна БУДНИК, проректор з науково-педагогічної, наукової роботи ПДАУ, професор Анатолій ШОСТЯ та декан факультету технологій тваринництва та продовольства, професор Світлана УСЕНКО.

  

  

В роботі науково-практичної конференції взяли участь понад 60 представників наукової спільноти України, Болгарії, Італії; викладачів коледжів; практиків вітчизняних переробних підприємств та установ, пов’язаних із харчовими продуктами; закладів готельно-ресторанного бізнесу Італії; аспірантів та здобувачів вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології та 241 Готельно-ресторанна справа.

  

До уваги учасників конференції були представлені цікаві доповіді на теми:

-           «Оглядові статті як інструмент у наукових дослідженнях» Валерія СУКМАНОВА, д.т.н, професора кафедри харчових технологій;

-           «Інноваційні наукові напрямки досліджень факультету харчових технологій та біотехнології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького» Галини КОВАЛЬ, к.вет.н., доцента кафедри технологій м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, деканеси вищевказаного факультету;

-           «Використання нетрадиційної сировини в технологіях харчових продуктів» Надії БОГДАН, голови циклової комісії технологічних дисциплін ВСП "Лохвицького механіко-технологічного фахового коледжу ПДАУ";

-           «Особливості приготування страв у туристичному бізнесі Миколаївської області» Олени ГОЛОВАНЬ, викладача спеціальних дисциплін спеціальності 181 Харчові технології Кропивницького фахового коледжу харчування та торгівлі;

-           «Особливості ресторанної індустрії Італії» Андрія САДОВОГО, т’ютора асоціації UCM – Italy «Середньоземноморський союз шеф-кухарів – Італія»;

-           «Енергетичні проблеми зерносушіння» Євгена ТАРАНЕНКА, здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії Одеського національного технологічного університету;

-           «Мікрохвильове екстрагування - інноваційний спосіб виробництва ефірних олій» Руслана СЛАВИНСЬКОГО, здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії Одеського національного технологічного університету;

-           «Модифікуючий вплив аурилсульфату натрію на хіміко-аналітичні властивості фенілдимеркаптотіопірону» Владислава БОНДАРЕНКА,  здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара;

-           «Удосконалення технології функціональних напоїв» Алли СОЛОМЧАК, здобувачки першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ПДАУ тощо.

Представлені доповіді викликали жвавий інтерес учасників конференції.

  

  

За результатами доповідей учасники конференції отримають сертифікати (6 годин / 0,2 кредити) та заплановано видання збірника матеріалів конференції, електронне видання якого буде оприлюднено на сторінці кафедри харчових технологій.

Кафедра харчових технологій висловлює вдячність усім учасникам і представникам наукової спільноти, які знаходять можливість для наукової роботи, публічного обговорення та висвітлення результатів наукової діяльності.

Велика подяка Збройним силам України за можливість проводити наукові та освітні заходи! СЛАВА УКРАЇНІ!