Проведення майстер-класу з виробництва італійської пасти

У лютому 2025 року Полтавський державний аграрний університет радо приймав у своїх стінах Паоло Брешіа, президента Асоціації UCM – Italy («Середньоземноморський союз шеф-кухарів – Італія») та його команду. Візит відбувся в межах договору про співпрацю між ПДАУ та Асоціацією.

Зі вступним словом виступила завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник, яка привітала учасників із початком нового сезону майстер-класів.

Вони спрямовані на підготовку фахівців у сфері харчової промисловості, готельно-ресторанної справи. До заходів приєдналися студенти перших та других курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 181 «Харчові технології» Полтавського державного аграрного університету, Полтавського університету економіки та торгівлі та Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Здобувачі вивчали техніку приготування італійської пасти та томатного соусу, мали змогу порівняти смакові якості власноруч виготовленої пасти з продукції італійських виробників, а також дізналися про особливості сервірування.

Також до зустрічі із закордонними гостями долучилася і декан факультету технологій тваринництва та продовольства Світлана Усенко з якою обговорювали подальші напрямки співпраці.

Майстер-клас справив на студентів позитивне враження та залишив яскраві емоції.

Співпраця продовжується, чекаємо на нові майстер-класи.